Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Marmara'yı Korkutan Habere Kandilli'den Açıklama!

Marmara Denizi'nde metan çıkışları tespit edildiğine dair haberler üzerine Kandilli'den bir açıklama yapıldı.

yapi.com.tr
Marmara'yı Korkutan Habere Kandilli'den Açıklama!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, İstanbul'da deprem olasılığının yıllık yüzde 3 olduğunu söyledi. Bölgesel Deprem ve Tsunami İzleme Merkezi Açılış töreninden önce habercilerin sorularını yanıtlayan Erdik, "İstanbul'da depremin ihtimali yüksek.Yıllık ihtimali yüzde 2, yüzde 3 mertebesindedir" dedi.

30 bin bina yıkılacak

Bu ihtimalin olduğu deprem tehditi altındaki diğer iki kentin  Tokyo ve San Fransisco olduğunu söyleyen Erdil, "İstanbul'daki yapıların, her ne kadar düzeltse de deprem kayıplarını arttırıcı husustadır. Deprem için herhangi bir zaman vermemiz söz konusu değil" diye konuştu. Böyle bir deprem olduğunda İstanbul'da 30 bin binanın ağır hasar görüp yıkılacağını öngördüklerini söyleyen Erdik, Can kaybının da buna benzer ölçülerde olacağını sözlerine ekledi.

Metan gazı deprem habercisi mi?

Marmara denizinden metan gazı çıkışının bir deprem habercisi olup olmadığı şeklindeki sorulara da yanıt veren Erdik, bu durumun yıllardır yaşandığını, herhangi bir deprem habercisi almadığını söyledi. Erdik, "99 depreminden sonra da yoğun olarak görüldü. Devamlı gözlemliyoruz. Yeni birşey değil. Bunlar çıkıyor diye deprem olacak diye birşey yok. Çıksa da çıkmasa da deprem olacağını biliyoruz. İhtimali artıran veya azaltan birşey değildir" şeklinde konuştu.

Depremler arttı mı?

İstanbul ve çevresinde deprem hareketliliğinin arttığı yönündeki haberleri de değerlendiren Erdik, "Bugün İstanbul'daki cihaz donanımı heryerin üzerindedir. Kapasite artınca da en ufak bir depremi de görüyoruz" dedi. Depremlere karşı halkın ve medyanın duyarlılığının artmasının da bu algıda etkili olduğunu söyleyen Erdik, İstanbul ve çevresindeki deprem hareketliliğinin normal seyrinde olduğunu belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/marmarayi-korkutan-habere-kandilliden-aciklama_123683.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!