Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

“Kapadokya Koruma ve Mimarlık Çalıştayı”na VitrA Desteği

Destekçileri arasında VitrA’nın da bulunduğu “Kapadokya Koruma ve Mimarlık Çalıştayı” 6-13 Nisan 2019 tarihlerinde Uçhisar’da gerçekleştirildi.

yapi.com.tr
“Kapadokya Koruma ve Mimarlık Çalıştayı”na VitrA Desteği

UNESCO Dünya Miras Alanı içindeki Kapadokya’nın önemli yerleşimlerinden Uçhisar’da, 6-13 Nisan 2019 tarihlerinde Kapadokya Koruma ve Mimarlık Çalıştayı gerçekleştirildi. Katılımcıların uluslararası ortak çalışma deneyimi edinmelerini, özel ve özgün değerler taşıyan farklı coğrafyaları tanımalarını, dünyanın farklı bölgelerindeki geleneksel mimariyi tanıyıp öğrenmelerini ve yerel koşulların gereksinimleri doğrultusunda yapılan restorasyon ve dönüşüm uygulamalarını yerinde görerek analiz etmelerini amaçlayan çalıştay; Türkiye, Fransa ve İtalya’dan dört üniversite ile Argos Şirketler Grubu'nun iş birliğiyle düzenlendi. VitrA’nın sponsorları arasında yer aldığı çalıştaya; Matera ve Lyon’dan gelen 76 öğrenci ve 12 öğretim görevlisinin yanı sıra, ülkemizin 22 farklı üniversitesinden 42 öğrenci ve 4 öğretim görevlisi katıldı.

Uçhisar’da 4 gün boyunca çalışan katılımcılar, hem var olan mimari mirası korumayı hem de yeni ekler tasarlamayı gerektiren bir dönüşüm projesi üzerinde fikir geliştirdi. Bu öğrenme deneyimiyle eş zamanlı olarak paydaş okulların eğitim kadroları da geleneksel mimaride yeni yaklaşımlar, yerel malzemeler, özgün zanaatlar ve yapım teknikleri gibi konularda fikir alışverişi yapma olanağı buldu. İlk etabına Kapadokya’nın ev sahipliği yaptığı çok katılımlı uluslararası çalıştay, 3 yıllık bir açılımı öngörüyor. 2020’de Matera ve 2021’de Lyon’da yapılacak buluşmalarla tamamlanacak projeye ait tasarım, izlenim, eskiz, seminer metinleri gibi dokümantasyonun kitap haline getirilerek yayımlanması planlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kapadokya-koruma-ve-mimarlik-calistayina-vitra-destegi_172674.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!