Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Çarşı Yenilenecek

Kapalıçarşı`ya Yeni Makyaj

İçinde bulunan 60 sokak ve 3 binin üzerindeki dükkanla adeta küçük bir kenti andıran 541 yıllık Kapalıçarşı, yenileme çalışmalarıyla yepyeni bir yü

Bigpara



b>İçinde bulunan 60 sokak ve 3 binin üzerindeki dükkanla adeta küçük bir kenti andıran 541 yıllık Kapalıçarşı, yenileme çalışmalarıyla yepyeni bir yüze kavuşturuluyor.

Yaklaşık 47 bin 600 metrekarelik kapalı bir alan üzerine inşaa edilen ve günde 250 ile 400 bin kişi arasında değişen insan sirkülasyonunun yaşandığı tarihi çarşı, çeşmesinden tuvaletine, çatısından duvarlarına kadar yapılacak düzenlemelerle daha modern ve güvenli bir yapı haline getiriliyor. Kapalıçarşı Esnafları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Güçer, çarşının sadece yabancılara değil, yerli turistlere de hitap eden bir alışveriş merkezi haline getirilmesi amacıyla, sponsorlar aracılığıylapekçok proje için çalışmalara başladıklarını bildirdi. Güçer, bu projeler kapsamında, her eline geçenin bir musluk taktığı tarihi çeşmelerin ve özellikle yağmurlu havalarda akarak çarşıiçindeki dükkanları olumsuz etkileyen damın elden girileceğini ve içmekanın da aslına uygun olarak boyanacağını kaydetti. Böylece Kapalıçarşı'nın tarihi dokusunun belirginleştirileceğini anlatan Güçer, 1'i sakatlara ait 6 tuvaletin modern hale getirileceğini, temizlik çalışmalarının ise gece yapılacağını ifade etti.

ÇALIŞMA SAATİ UZATIMI GÜNDEMDE

Güçer, Kapalıçarşı'nın 08.30-19.00 saatleri arasında açık bulunduğunu hatırlatarak, Bu çarşı için kısıtlı bir süre. Ayasofya Müzesi'nin bile 19.00'dan sonra kapandığını düşünürsek, demek ki bu saatten sonra bir potansiyel söz konusu olabilir. Çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesi gerekiyor dedi. Atatürk Havalimanı'nda açtıkları 6 tanıtım noktasında, 5 ayrı dilde bastırılan broşürlerin Türkiye'ye gelen turistlerle çarşıyı tanıştırdığını dile getiren Güçer, bununla turistlerin direkt Kapalıçarşı'ya gelip özgürce alışveriş yapmalarının amaçlandığını söyledi. Levent Güçer, ayrıca çarşı içinde yangına yönelik tedbirlerin de çoğaltıldığını ifade ederek, Sadece su sıkmakla yangınların söndürülmediğini gördük. Biliyorsunuz Ortaköy'de çok büyük bir yangın çıktı. Koca bir tarih yok oldu. Nötron tabancası tabir edilen köpük sıkan makinalar aldık. Çarşının üzerine 19 tane de hidran tabir edilenyangın söndürme muslukları konuluyor şimdi. Çarşının içerisine bunlardan 75 tane koyduk. 75 tane daha koyacağız. Elimizdekileri önce korumalıyız ki hizmet verebilelim diye konuştu. Bağkur'lulara hizmet veren sağlık ocağının yanı sıra 30 bin çalışan için de bir SSK dispanseri kurulacağını belirten Güçer, çarşı içinde hazır tutulacak ve her sokağa girebilecek mini ambulansların esnaf ve ziyaretçilere hizmet vereceğini anlattı.

KAPALIÇARŞI'DA MEZAT

Güçer, Kapalıçarşı'da 1 yıl içinde bir mezat projesini hayata geçireceklerini belirterek, burada halı ve mücevherat mezatı kurulacağını bildirdi. Çarşı içinde bulunan 3 katlı çok eski bir yapının restore edilerekmüzayede merkezi haline getirileceğini kaydeden Güçer, Bu sayede, dünyanın dört bir yanından gelen insanları Kapalıçarşı'da buluşturacağız. Bunun hem Kapalıçarşımız için hem de Türkiye turizmi için büyük fayda getireceğine inanıyorum dedi. Güçer, Eminönü bölgesinin turizmi geliştirme projesi çerçevesinde pilot bölge olduğunu anımsatarak, Kapalıçarşı'nın bu proje kapsamında gönüllü lider kuruluş seçildiğini söyledi. İstanbul Valiliği'nin kendilerine çarşı dışında 2 bin metrekarelikbir alanı mücavir alan olarak verdiğini bildiren Güçer, buraya kafeterya, park, yeşil alan ve ücretsiz otopark alanları yapmayı planladıklarını duyurdu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kapalicarsiya-yeni-makyaj_1414.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!