Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Galataport İhalesi Yıl Sonunda

Karaköy’de İkinci Dalga Başladı

Salı Pazarı Limanı’nın yapişlet- devret modeliyle 49 yıllığına ihale edilerek toplam 100 bin metrekarelik alanda yeni bir kruvaziyer liman ile turizm bölgesi inşa edilmesini öngören projenin tekrar gündeme gelmesi gayrimenkul piyasasını hareketlendirdi. Bölgedeki mülkler el değiştirme sürecine girdi; satılığa çıkarılanlar arttı ve alıcı piyasası

Gazete Habertürk
Karaköy’de İkinci Dalga Başladı

Salı Pazarı Limanı’nın yapişlet- devret modeliyle 49 yıllığına ihale edilerek toplam 100 bin metrekarelik alanda yeni bir kruvaziyer liman ile turizm bölgesi inşa edilmesini öngören projenin tekrar gündeme gelmesi gayrimenkul piyasasını hareketlendirdi. Bölgedeki mülkler el değiştirme sürecine girdi; satılığa çıkarılanlar arttı ve alıcı piyasası hızlandı. Pek çoğu yüzlerce yıldır Karaköy ticaretine ev sahipliği yapan hanların birer birer otele dönüştürülmesi için girişimler de başladı.

Vakıflar Müdürlüğü ve Kozluca Han yıkıldı

Bu projelerden bugün en iddialısı Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün eski Karaköy binası ve buranın bitişiğindeki, yine Vakıflar’a ait Kozluca Han’ın yerinde inşa edilecek. Temmuz 2009’da Hakan Madencilik’in 49 yıllığına yap-işletdevret ihalesini kazandığı binalar geçen ay yıkıldı. Hakan Madencilik’ten alınan bilgiye göre, toplam 3.5 dönümlük bu arazide 5 yıldızlı bir otel hayata geçirilecek. İnşaata en kısa sürede başlanması öngörülüyor ve bugünlerde hem yerli hem de yabancı otel işletmecileriyle görüşülüyor. 2 yılda bitirilmesi planlanan otelin 200 yataklı olacağı belirtiliyor. Şirket yetkilileri, Karakol Caddesi’nde yer alan ve bölgedeki en değerli yerlerden olan bu arazinin Salı Pazar Limanı projesi gerçekleşmese bile çok iyi bir yatırım olduğu yönünde görüş bildiriyor.

En küçük yerde bile butik otel projesi var

Bundan 5 yıl önce, liman projesi gündeme geldiğinde yaşanan yüksek fiyat artışları kriz etkisi ve iptal edilme olasılığı yüzünden bugün gerçekleşmese de son haftalarda semtte başlayan hareketliliğin Karaköy esnafı da farkında. Mülk sahibi olan esnaflar da 1-2 dönüm üzerine kurulu hanlarını yıkarak butik otellere dönüştürmeyi planlıyor. Görüştüğümüz mülk sahiplerinden biri, 3 katlı hanını 25 odalı butik otel olarak işletmek üzere tadilat başlattığını anlatıyor.

Hilton’un adı geçiyor

Karaköy Karakolu’nun karşısında yer alan Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Kozluca Han’ın yerine yapılacak otelin işletmesini Hilton’un üstleneceği konuşuluyor. Araziyi 49 yıllığına kiralayan yatırımcı Hakan Madencilik ise işletmeyi kimin yapacağının henüz  kesinleşmediğini belirtiyor.

Salvo Taragano sattı, Zihni Holding 6 milyon Euro istiyor

Yerli ve yabancı alıcıların yeniden mercek altına aldığı Karaköy’de gerçekleşen en yeni satışı, vergi rekortmenleri listesinde 15.6 milyon TL ile ikinci olan Kurtuluş Faktoring’in patronu Salvo Taragano yaptı. Bir süre önce kapısına kilit vurulan şirkete ait Keçeli Han’ı Yaşar Keçeli’den satın alan Taragano, kısa süre önce 2.5 milyon TL’ye Karaköy’de faaliyet gösteren Birlik Rulman’ın sahiplerine sattı. Birlik Rulman’ın burada otel inşa edeceği öğrenildi.

Karaköy’ün en eski hanlarından birinin sahibi de denizcilik alanında faaliyet gösteren Zihni Holding. Armatör Asaf Güneri’ye ait şirket Gümrük Muhafaza Baş Müdürlüğü’nün yer aldığı tarihi Çinili Han’ın hemen karşısındaki binasını satışa çıkardı. 2’nci sınıf tarihi eser olan binanın oturum alanı 290 metrekare ve iki katlı bina aslına uygun olarak restore edilmek zorunda.

Fiyatta uzlaşamadılar

Holding’den alınan bilgiye göre, üzerine 2 kat daha eklenerek yenilenip otel olacak bu tarihi hanın bedeli 6 milyon Euro. Yetkililer, pek çok talip olduğunu; ancak fiyatta uzlaşılamadığını söylüyorlar. 6 milyon doları kabul etmediklerini belirten bir yetkili, “4-5 yıl önce buranın değeri 1-2 milyon dolardı. Galataport çıkınca fiyat arttı; iptal olunca düştü. Şimdi tekrar edilecek. Yavaş yavaş değer yine artacak” diyor.

Ofer ve Kutman'ın kazandığı ihale iptal edilmişti

Salı Pazarı Limanı’nın 49 yıllığına yap-işletdevret modeliyle yapılan 2005’teki ihalesini 3.5 milyar dolara Global Menkul Değerler’in sahibi Mehmet Kutman, İsrailli Ofer Ailesi ve Limak’ın da bulunduğu Royal Carribean Ortak Girişimi kazanmıştı. Projenin, İmar Yasası ve şehircilik ilkelerine aykırı olduğunu savunan Mimarlar Odası’nın açtığı dava sonucu iptal kararı çıkmıştı. Kasım 2009’da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın “2010’da yeni ihale olacak” açıklamasından sonra, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı da “Yeni bir model bulacağız” demiş ve gözler yeniden bölgeye çevrilmişti.

ETİKETLER: gayrimenkul proje
http://www.yapi.com.tr/haberler/karakoyde-ikinci-dalga-basladi_78518.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!