Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Karar Var Kule Yıkılacak"

Keçiören’de ‘kule’ polemiği devam ediyor. Kule inşaatının, ‘Cumhuriyet Kulesi’ni yıktırmayacağız’ diyen Turgut Altınok döneminde alınan kararla durdurulduğunu belirten Mustafa Ak, “Yargının verdiği karar var. Bundan sonra yapmak, bitirmek söz konusu değil” dedi.

yapi.com.tr
"Karar Var Kule Yıkılacak"

Hürriyet'ten Mert Gökhan Koç'un haberine göre, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, geçtiğimiz günlerde, “Cumhuriyet Kulesi’ni yıktırmayacağız” açıklamasını yapan BBP Keçiören Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok’a, düzenlediği basın toplantısında yanıt verdi. Ak, “Cumhuriyet Kulesi’nin, bir siyasi parti aracı gibi veya seçim aracı gibi kullanılması manidar. Esas sorunu yaratan ve bu halde bırakan kişi olduğu halde şimdi dönüp, ‘Ben çözeceğim’ diye ortaya çıkıyorsa bunda bir yanlışlık var” dedi.

Cumhuriyet Kulesi inşaatının Altınok döneminde durdurulduğunu söyleyen Ak, özetle şu ifadeleri kullandı:

“2002’de ihalesi yapılan, 2008’de inşaat çalışması başlayan Cumhuriyet Kulesi, açılan dava neticesinde durduruldu. Dönemin belediye başkanı da, bu inşaatı seçimlerden önce durduran bir karara imza atıyor. Yani biz göreve gelmeden önce Kule’nin inşaatı zaten durdurulmuştu. Şimdi ise 10. İdare Mahkemesi’nin vermiş olduğu bir karar var. Danıştay da mahkemenin vermiş olduğu bu kararı onayladı. Dolayısıyla bundan sonra yapmak, bitirmek söz konusu değil. Yargının vermiş olduğu kararı uygulamakla karşı karşıyayız. Şartnameyi hazırladık ve yıkım için ihaleye çıkıyoruz. Kamuoyunda kulenin sanki bizim tarafımızdan durdurulduğu gibi bir algı var. Bunun artık bizim tarafımızdan durdurulmadığının bilinmesi lazım. Olay tamamen kamunun yaptığı bir yanlıştan dönülmesinden öte bir şey değil.”

Başka yerlerde de olabilir

Keçiören’de seçim bürolarına yönelik silahlı saldırılar hakkında konuşan Ak, şu ifadeleri kullandı:

“Saldırıları kınıyoruz. Bu tür eylemlerin doğru olmadığını, kesinlikle ülkeye zarar verdiğini ve bunlardan hiç kimsenin kâr elde edemeyeceği vurgusunu yapıyoruz. Seçimlere gölge düşürmek isteyen ve ülkenin kaos ortamı içerisine sürüklenmesini isteyen terör örgütleri, çeşitli mihtraklar ve çeteler olabilir. Bunların başka yerlerde ve başka şehirlerde olma olasılığı da vardır. Buna karşı tedbirli olunması lazım.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/karar-var-kule-yikilacak_116491.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!