Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Karayolları Arazisine Talep Yoğun

İstanbul Levent’te bulunan yaklaşık 96.5 dönümlük Karayolları arazisinin satışına ilişkin ihaleye katılabilmek için gerekli olan ve adedi 20 bin YTL olan şartnamelerden 10’un üzerinde satış yapıldı.

ntvmsnbc.com
Karayolları Arazisine Talep Yoğun

stanbul Levent’te bulunan yaklaşık 96.5 dönümlük Karayolları arazisinin satışına ilişkin ihaleye katılabilmek için gerekli olan ve adedi 20 bin YTL olan şartnamelerden 10’un üzerinde satış yapıldı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB), şartname satışlarından dört günlük satış geliri 200 bin YTL’yi aşmış oldu. Yetkililer, ihalede son teklif tarihinin Şubat ayı sonu olduğunu hatırlatarak, yatırımcıların ilgisinin devamının beklendiğini vurguladılar.

15 milyon dolarlık geçici teminatın alınacağı ihalede ilk teklif tarihi 21 Şubat, son teklif tarihi ise 28 Şubat olarak açıklanmıştı.

Bedel Peşin ya da Vadeli Ödenebilecek
Arazinin bedeli peşin ya da vadeli ödenebilecek. Vadeli seçenekte 24 aya kadar taksit imkanı olacak. Bu durumda satış bedelinin yarısı sözleşme imzasında alınacak, yüzde 25’i 1 yıl içinde, geriye kalan tutar ise ikinci yılda ödenecek. Vadeli seçeneğe yıllık yüzde 10 basit faiz uygulanacak.

En Yüksek Bina 28 Kat
Arazinin satıştan sonra alıcı tarafından nasıl kullanılabileceği de netleşmeye başladı. Söz konusu arazi; konut, ticari alan veya turizm alanı olarak değerlendirilebilecek.

Burada inşaat yapılabilecek net alanın 2.8 katı kadar yapılaşma olabilecek. Bir başka deyişle yaklaşık 81 bin metre karelik net alana karşılık 226 bin metre kare inşaat yapılabilecek. Bunun yanında arsada yapılacak binaların yüksekliği için 1,5-2 emsal alındığı belirtiliyor. Arazi üzerinde Karayollarının 14 katlı binası olduğu göz önüne alındığında, burada en fazla 28 katlı bina yapılabileceği ortaya çıkıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/karayollari-arazisine-talep-yogun_51304.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!