Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Karayolları Arsa Satıp Yol Yapacak

Karayolları Genel Müdürlüğü, İstanbul Zincirlikuyu’daki 96 dönümlük arsasını 600 milyon YTL muhammen bedelle satışa çıkardı. Satıştan elde edilecek gelir 600 km’lik duble yol yapımına aktarılacak.

Bugün Gazetesi



b>Karayolları Genel Müdürlüğü, İstanbul Zincirlikuyu’daki 96 dönümlük arsasını 600 milyon YTL muhammen bedelle satışa çıkardı. Satıştan elde edilecek gelir 600 km’lik duble yol yapımına aktarılacak.

AK Parti’nin Acil Eylem Planı içerisinde yer alan ve çok önem verilen Duble Yol Projesi’ne bir katkı da yine Karayolları Genel Müdürlüğü’nden gelecek. Bayındırlık Bakanlığı’na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü’nün İstanbul Zincirlikuyu’da bulunan 96 dönümlük arsası 600 milyon YTL muhammen bedelle satışa çıkarıldı. Satışı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan arsadan elde edilecek gelir yine Karayolları Genel Müdürlüğü’ne devredilecek. Konuyla ilgili olarak projelerini hızlandıran Karayolları Genel Müdürlüğü, arazinin satışından elde edilecek 600 milyon YTL’lik gelirle ancak 600 kilometrelik duble yol yapabilecek.

Duble yol pahalı
Duble yol yapımının son derece masraflı olduğuna dikkat çeken Karayolları Genel Müdürlüğü’nden bir yetkili, 15 bin kilometre duble yol projesinin hayata geçirildiği üç yıldan bu zamana kadar 5 bin 115 kilometre sathi kaplama yapıldığını hatırlattı. Duble yol yapımının son derece masraflı olduğuna dikkat çeken aynı yetkili, “Bu yolların yapımına başlanırken öncelikle yolların temelini oluşturacak alt yapının oluşturulmasına önem verildi. Bu aşama yolun yapımından daha maliyeti yüksek birinci ayağı oluşturuyor. Şu anda yapımı süren birçok duble yol hattında tek kat astarın üzerine bütim atılıyor. Daha sonra bu yolların üzerine sıcak asfalt dökümü yapılması planlanıyor. Bu sebeplerden dolayı 600 milyon YTL gibi bir kaynakla ancak 600 kilometre yol yapılabilir” dedi.

Kaynak arayışı
Bayındırlık Bakanlığı’nın özellikle duble yolların planlanan zamanda bitirilmesi için değişik kaynak bulma yollarına gideceği, arazi satışlarının da bunun örneklerinden biri olduğu da öğrenildi. Duble yollar için önemli adımlardan biri olan ve çok sık trafik kazasının yaşandığı Antalya-Alanya arasındaki duble yol çalışmaları turizm sezonu başlamadan önce bitirilmişti. Bu arada müteahhitler dün Başbakan Erdoğan ile yaklaşık 50 dakika süren bir görüşme yaptı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/karayollari-arsa-satip-yol-yapacak_46977.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!