Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Talip Arttı, Arsalar Açık Artırmada

Karayolları'nın Levent'teki 100 dönümlük arazisi için 18 Ağustos'ta yapmayı planladığı kapalı zarf ihalesi yoğun talep nedeniyle iptal edildi. Dubai Kulelerinin yapılacağı açıklanan Maslak'taki arazi ile birlikte Karayolları'nın arazisi için açık artırmayla yapılmasına karar verildi.

Sabah Gazetesi
Talip Arttı, Arsalar Açık Artırmada

b>Karayolları'nın Levent'teki 100 dönümlük arazisi için 18 Ağustos'ta yapmayı planladığı kapalı zarf ihalesi yoğun talep nedeniyle iptal edildi. Dubai Kulelerinin yapılacağı açıklanan Maslak'taki arazi ile birlikte Karayolları'nın arazisi için açık artırmayla yapılmasına karar verildi.

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün satışa çıkardığı İstanbul Levent'teki Karayolları Genel Müdürlüğü arazisi için 18 Ağustos'ta kapalı zarf teklif üsulüyle yapacağı ihale dev gruplar talip olunca fiyatın daha da artması için iptal edildi. İhaleyi Özelleştirme İdaresi (ÖİB) açık artırma yöntemi ile yapacak. Böylece başta Dubai Şeyhi Muhammet El Maktum olmak üzere bir çok grubun şartname aldığı arazinin fiyatının belirlenen bedelden çok daha fazla olması hedefleniyor. İstanbul Zincirlikuyu'da Karayolları'na ait 100 dönümlük Hazine arazisi Milli Emlak tarafından 460 milyon YTL'ye satışa çıkarılmıştı. Arazide yerin altı ve üstünde toplam 600 dönüm inşaat alanı olacak. 99 bin 505 metrekare yüzölçümlü Hazine arazisi için 3 emsal verildi. Böylece, yaklaşık 100 bin metrekare büyüklükteki arazide 300 bin metrekare yer üstünde ve tahminen bir o kadar da yerin altında olmak üzere toplam 600 bin metrekarelik inşaat alanı olacak.

Rekabet sağlanacak
ÖİB'nin imar yetkisinin olmasının yanı sıra açık artırma ile daha önce şartname alan ve arazi ile çok ciddi ilgilenen 10'u aşkın dev grubun istekli olmaları ile rekabet sağlanması sonucu fiyatın daha da artması bekleniyor. Konuyla ilgili Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı dün Resmi Gazete'de yayımlandı. Arazinin satışından elde edilecek gelir, 5437 sayılı 2006 Bütçe Kanunu'nun 11'inci maddesinin f bendi kapsamında, yani 'bölünmüş yol veya devlet ve il yolları yapım, bakım ve kamulaştırma hizmetlerinde' kullanılacak.

Sürpriz ortak yine Kamer
Bu arada Dubai Şeyhi El Maktum'la daha önce villa projesi yapacağını açıklayan Atasay Kuyumculuk'un sahibi Cihan Kamer'in bu projede de ortak olduğu ortaya çıktı. Kamer'in yanı sıra Türk Telekom'u İstanbul'a taşıyacağını açıklayan Oger Grubu, Albayrak-Dubai ortaklığı ile Zorlu Holding ve Nurol Holding'in projeyle ilgilenen ciddi gruplar olduğu yetkililerce ifade ediliyor.

Dubai Towers arazisi de ihaleye çıkacak
Dubai Şeyhi El Maktum'a ait Sama Dubai şirketinin Dubai Towers projesini inşa edeceğini açıkladığı Levent'teki İETT arazisi için de ihaleye çıkılması bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediye İBB) Başkanı Kadir Topbaş, bu arazinin satışa çıkarılacağını söylemiş, bu ihaleye Sama Dubai de dahil olmak üzere isteyen herkesin katılabileceğini belirtmişti. Arazinin ne zaman ve hangi şartlarla ihaleye çıkacağı henüz belirlenmese de, Sama Dubai yetkilileri, ihaleye çok caydırıcı şartlar içermediği takdirde katılacaklarını belirtiyorlar.

http://www.yapi.com.tr/haberler/talip-artti-arsalar-acik-artirmada_47661.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!