Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şeyh'in Beğendiği Arsa 460 Milyon YTL

İstanbul'un en değerli arsası denilen Zincirlikuyu'da Karayolları'na ait 100 dönümlük Hazine arazisi 460 milyon YTL'ye satışa çıktı Başbakanın Dubai Şeyhi El Maktum'un yatırım yapacağını açıkladığı arazide yerin altı ve üstünde toplam 600 dönüm inşaat alanı olacak.

Sabah Gazetesi
Şeyh'in Beğendiği Arsa 460 Milyon YTL

stanbul'un en değerli arsası denilen Zincirlikuyu'da Karayolları'na ait 100 dönümlük Hazine arazisi 460 milyon YTL'ye satışa çıktı. Başbakanın Dubai Şeyhi El Maktum'un yatırım yapacağını açıkladığı arazide yerin altı ve üstünde toplam 600 dönüm inşaat alanı olacak.

İstanbul Zincirlikuyu'da Karayolları 17'nci Bölge Müdürlüğü'ne ait 99 bin 505 metrekare yüzölçümlü Hazine arazisi 460 milyon 550 bin YTL bedelle satışa çıkarıldı. İstanbul'un en değerli arazisi olarak bilinen arazinin Bakanlar Kurulu tarafından verilen satış kararı dün Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylece arazinin metrekare fiyatı yaklaşık 4 bin 600 YTL olarak belirlenmiş oldu. Levent'e inşa edilecek Dubai Towers ile ilgili Ekim 2005'te yapılan basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dubai Şeyhi El Maktum'un yatırım yapacağını açıkladığı araziye 3 emsal verildi. Böylece, yaklaşık 100 bin metrekare büyüklükteki arazide 300 bin metrekare yer üstünde ve tahminen bir o kadar da yerin altında olmak üzere toplam 600 bin metrekarelik inşaat alanı olacak.

Gelir yol yapımına gidecek
Karayolları'na ait arazi, 2004 yılı başında da 320.3 milyon YTL'lik değer biçilerek satışa çıkarılmıştı, ancak emlak uzmanları bu değerin düşük olduğu görüşünde birleşmişlerdi. Kapalı teklif usulüyle yapılan satışta alıcı çıkmamıştı. Bu süreçte, arazi 2 yılda 140 milyon YTL değer kazanmış oldu. Arazinin satışından elde edilecek gelir, 5437 sayılı 2006 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun 11'inci maddesinin f bendi kapsamında, yani 'bölünmüş yol veya Devlet ve il yolları yapım, bakım ve kamulaştırma hizmetlerinde' kullanılacak. Arazinin imar planı, 6 Ocak 2006 tarihinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından resen, yani yerel belediyeyi aşarak onaylanmış, 9 Şubat 2006'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) gelmişti.

Otel ve kongre merkezi
Satışa Belediye Meclisi'nde görüşülmeden onay verilmesi tepkilere neden olmuş, daha sonra açıklama yapan İBB Başkanı Kadir Topbaş, araziye otel ve kongre merkezi yapılacağını söylemişti. Topbaş, arazinin imar planına göre araziyi satın alacakların otel ve kongre merkezi dışında bir şey yapamayacağını belirtmişti. Satışa İBB olarak girmeyi düşünmediklerini kaydeden Topbaş, kendi bünyelerinde kurulan gayrimenkul yatırım ortaklıklarının ise Dubaililer'le işbirliği yaparak satışa dahil olabileceklerini dile getirmişti. Arazi için ayrıca, Alman emlak şirketinin de talip olabileceği haberleri basına yansımıştı.

Parseller satış için birleştirildi
Daha önce 57, 58 ve 59 parsel numaralarıyla bölünmüş olan arazi 22 Haziran tarihinde birleştirilerek 157 parsel numarasını aldı. Parsel birleştirme yöntemi, büyük arazilerin satışının kolaylaştırılması için kullanılıyor. İstanbul'un ilk çok katlı binalarından birini içinde bulunduran arazi üzerinde Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'ne ait misafirhaneler, müştemilat binaları, sosyal tesisler ve kapalı garajlar bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/seyhin-begendigi-arsa-460-milyon-ytl_47111.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!