Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Karayolları Projesine Belediyeden Ret

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün imar ve onaylı projesi olmayan kavşak projesi Keşan Belediye Meclisi tarafından reddedildi.

yapi.com.tr
Karayolları Projesine Belediyeden Ret

DHA'nın haberine göre, Edirne’nin Keşan İlçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından köprülü olarak yeniden düzenlenen Dörtyol Kavşağı’nın imar planına, Keşan Belediye Meclisi tarafından CHP ve MHP’li üyelerin karşı oyuyla onay verilmedi. Keşan Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Özcan, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün imar ve onaylı projesi olmadan kavşağın ihalesini yaptığını belirtti

Keşan’da, İstanbul-Çanakkale, İstanbul-İpsala, İpsala-Çanakkale, Çanakkale-Edirne ve Edirne-İpsala bağlantılarını sağlayan Dörtyol Kavşağı, araç trafiğinin rahatlatılması ve trafik kazalarının önlenmesi amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihaleyle taşeron bir firmaya verilip projelendirilerek, geçen yıl nisan ayın başlatılan çalışmalarla köprülü olarak yeniden düzenlendi. Karayolları Genel Müdürlüğü, düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla Keşan Belediyesi’ne imar planı önergesi gönderdi. Önerge, geçen perşembe günü düzenlenen Keşan Belediye Meclisi Toplantısı’nda görüşe sunuldu. Karayollarının önerdiği imar planının onaylanmasına AKP grubu ‘Evet’ oyu verirken, CHP ve MHP grubu ‘ret’ oyu verdi. Oylama sonucunda imar planı oy çokluğu ile reddedildi. 

Onaylı proje olmadan ihale yapılmış

Keşan Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Özcan, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün prosedürlerin uzun sürmesi nedeniyle onaylı proje ve imarı olmadan ihale yaptığını belirterek, “İller Bankası ve Toplu Konut İdaresi, Karayolları Türkiye’de plan kuruluşların içerisinde. Maalesef karayolları imarı olmadan, onaylı projesi olmadan ihale yapıyor. Köprü için ‘Boşuna masraf yaptık’ şeklinde ifadeler var. Hesapta sonradan düzeltilecek. Buranın hali hazırına göre planların koordineli yapılması lazım. Sorunu sonra biz yaşacağız. Ankara’dan gelmeden plan yapıyorsan bu sorunlar ortaya çıkıyor” dedi.

‘Kullanıma elverişli değil’

Keşan Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Grup Sözcüsü Cengizhan Aktan, kavşak düzenlemesinin belediye ve halkın görüşü alınmadan yapıldığını ifade ederek, yeni köprü düzenlemesiyle kavşağın kullanıma elverişli olmadığını ifade etti.

AKP Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ise, belediyenin imar planlarını yapmaktan kaçtığını, sorumluluk almaktan kaçındığını, oy kaygısı nedeniyle, hiçbir şey yapmadığını öne sürdü.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/karayollari-projesine-belediyeden-ret_152775.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!