Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kauçuk Zemin Kaplamalarında Çevreci Üretim: Zenger Teknik

Zenger Teknik kurucu ortaklarından Mithat Güçlü Karataş ile kauçuk zemin kaplamalarının özelliklerini ve uygulama alanlarını konuştuk.

yapi.com.tr
Kauçuk Zemin Kaplamalarında Çevreci Üretim: Zenger Teknik

Bize biraz firmanızdan ve hizmet alanınızdan söz eder misiniz?

Şirketimiz 1971 yılında kurulmuş olup, Zengerler bünyesinde, kauçukla ilgili kauçuk zemin, kauçuk zemin kaplama, kauçuk kaplama, blok kauçuk zemin kaplama alanlarında kompozit, anti balistik kompozit, Kitapbank, Ses Panelleri ve Bariyerleri teknolojilerinde 10 yılı aşkın bir süredir öncü firmalardan biridir. Avrupa’nın en büyük patentli kompozit ve kauçuk üretim ve uygulama firmasıyız. Kauçuk granül ve BAYINDIR (bağlayıcı) ile özel dolgulu tek kompenent PU zemin yoğun yapıştırıcılarını da kendi bünyemizde üretmeye başladık. Blok Kauçuk Zemin Kaplama ürünlerimizde 0,6 milimetre ve 2 milimetre birinci kalite yıkanmış anti kanserojen hijyenik geri dönüşümlü granüller + yüzde 8 BAYINDIR + yüzde 4 elastik epoksi bağlayıcı ve yüzde 4 demiroksit boya kullanılıyor, ayrıca patentli içeriklere sahip özellikli karışımlarımız da ürün kalitemizi artırıyoruz.  Ürettiğimiz, patent ve tasarım tescilli, kilitli blok antistatik kauçuk zemin malzemelerimiz 10 (3+7) yıl garantimiz güvencesindedir. Ürünlerimizin yoğun yaya trafiğinde kullanım onaylı test sonuçlarının yanısıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Poz Numaraları 04.032/20A, 20B, 20C/21A, ayrıca İBB Birim fiyat analizleri ve birim fiyatlar poz numaraları da bulunuyor. Kurulduğu günden bu yana çok geniş kapsamda bilimsel ve teknolojik proje ve ürünler geliştiren, uygulama ve üretim faaliyetlerine devam eden köklü firmamız bugüne kadar altında Zenger imzası bulunan sayısız projedeki marka ve ürünleriyle çeşitli Bakanlık ve Devlet Kuruluşları’ndan takdir belgeleri kazandı.

Kauçuk zemin kaplama malzemesi hangi alanlarda kullanılıyor, referanslarınız nelerdir?

Kauçuk zemin kaplama daha çok çocuk oyun alanlarında, üst geçitlerde, laboratuvar, sanayi/fabrika laboratuvarlarında, fitness alanları, yürüyüş yolları, makina altlarında, besi çiftlikleri, teraslar, balkonlar, okul bahçeleri, kreşler, anaokulları, rekreasyon alanları, havuz kenarları, bisiklet yolları, garajlar, haralar ve ahırlarda yoğun olarak kullanılıyor. Bu alanlarda kullanılmasının nedenlerini ise şöyle sayabiliriz; ıslak ve eğimli yüzeylerde kaymayı önler, aşınmaz, yalıtım sağlar, düşme etkisini azaltır, yaralanmaları önler; asit, dış etkenlerden ve mevsim değişikliklerinden etkilenmez, tümüyle çevrecidir, nem ve dış etkenlere karşı ses ve ısı yalıtımı vardır. Çocukların oyun alanları yaralanma riski olan yaya üst ve alt geçitleri, tren hemzemin geçitleri spor ve koşu yürüme alanları hayvan yatakları gibi duyarlı zeminlerde istenmeyen durumlardan kaçınmanın en önemli yolu, zeminde doğru malzemeyi seçmektir. Eğer seçtiğiniz zemin malzemesi düşük elektrik direncine sahipse, istenmeyen statik elektrik toprağa iletilir. Dolayısı ile ameliyathaneler, laboratuvarlar, sistem ve bilgisayar odaları, elektronik endüstrisi, patlayıcı madde üretim tesisleri, petro-kimya endüstrisi, kısacası hassas elektronik aletlerin bulunduğu tüm özel mekânlarda zemin malzemesi seçerken çok dikkatli olunmalı. Öncelikle Türkiye genelindeki belediyelerin yaklaşık yüzde 60’ından fazlasına ürün ve hizmetlerimiz ulaştı. Birçok ülkeye ihracatımızın yanısıra Türkiye’deki birçok özel açık spor alanları, endüstriyel zeminler, çocuk bahçe zeminleri, kapalı spor alan zeminleri ve özel projelerde firmamızın imzası bulunuyor.

Tüm zemin kaplamalarına göre kauçuk malzemenin avantajlarından, insan konforuna ve ergonomisine etkilerinden söz eder misiniz?

Monoblok, antistatik ve antibakteriyel olması, metrekarede yoğunluklarının yüksek olduğu için aşınmalara karşı 10 yıl garantimiz altında. Monoblok ve kilitli sistemde olmalarından dolayı çok kolay uygulanır. 1 kerede 4 metrekareye yakın uygulama yapılmış olur. Blok kauçuklarımızın altında 3 santimetre çapında Z şeklinde su atık kanalları bulunur. “Zenger Mono Blok” ürünlerimiz de ayrıca 0,6 milimetre ve 2 milimetre saf yıkanmış SBR&EPDM granüllerden üretiliyor ve yüzde 8 BAYINDIR ile yüzde 4 elastik epoksi bağlayıcı kullanılıyor.

Bu alanda piyasadaki mevcut durum nedir? Sizin bu alan içinde ne tür hedefleriniz bulunmaktadır?

Zenger Kauçuk Fabrikaları ürün ve hizmet açısından Türkiye piyasalarında başta İBB, TC Karayolları, Spor Bakanlığı, TOKİ, KİPTAŞ, İSTON, İl Özel İdareleri ve belediyelerin tamamına yakınına ürün ve hizmet ulaştırıyor. Yaya üst geçit kaplamaları, spor alanları, çocuk oyun alanları, yürüme ve koşu pistleri, büyük baş hayvan çiftlik zeminleri ürün ve uygulamalarında önemli bir marka olma özelliğini taşıyoruz. Uluslararası akreditasyonlu 4 ayrı kurumdan, YTÜ, İTÜ, TÜBİTAK, ODTÜ, yoğun yaya trafiği ve çocuk oyun alanları ile yaya üst ve alt geçitlerinde kullanıma uygundur tavsiyeli ve onaylı test laboratuvar sonuçlarına sahip tek ürün.


http://www.yapi.com.tr/haberler/kaucuk-zemin-kaplamalarinda-cevreci-uretim-zenger-teknik-_107882.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!