Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Elektrik Mühendisleri Odası...

Kaynaklardan Faydalanamıyoruz

Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Genel Başkanı Cengiz Göltaş, dünyanın yeraltı ve yerüstü zenginlikler

Zaman



b>Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Genel Başkanı Cengiz Göltaş, dünyanın yeraltı ve yerüstü zenginliklerinden yeteri kadar faydalanılamadığını söyledi.

EMO Adana Şubesi tarafından, düzenlenen ‘Enerji kaynakları ve enerji politikaları’ konulu panele konuşmacı olarak katılan Göltaş, dünyada enerji kaynaklarına olan ihtiyacın yüzde 90’ının fosil yakıtlardan karşılandığını belirterek, şöyle dedi: ”Kalan yüzde 10 yenilenebilir enerji kaynakları (hidrolik, jeotermal, güneş, rüzgar, biokütle) ve nükleerdir.Dünyada ham petrol rezervi 140.4 milyar tondur. Ülkelere göre dağılımında Ortadoğu ülkeleri yüzde 65.4 ile birinci sırada yer alırken, Güney ve Orta Amerika yüzde 8.6 ile sıralamada yer alıyor. Dünya yıllık toplam petrol üretimi olan 3.5 milyar tonun yüzde 31’lik payı Ortadoğu ülkeleri tarafıdan üretilmektedir. Dünyada yıllık petrol tükekimi olan 3.3 milyar tonun yüzde 26’sını dünya nüfusunun yüzde 4.7’sine sahip olan ABD tüketmektedir.”

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/kaynaklardan-faydalanamiyoruz_4588.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!