Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kaz Dağları’nda ‘Büyük Buluşma’

Türkiye'nin oksijen depolarından Kaz Dağları'na yapılmak istenen altın madenine karşı doğa ve yaşam için başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti'nde büyük buluşma gerçekleştirildi.

yapi.com.tr
Kaz Dağları’nda ‘Büyük Buluşma’

Çanakkale'nin tek su kaynağı Atikhisar Barajı su toplama havzasında sürdürülen metalik madencilik faaliyetlerine karşı başlatılan su nöbeti, ülkenin dört bir yanından gelen yurttaşlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 26 Temmuz’da başlayan Su ve Vicdan Nöbeti'nin büyük buluşması bugün (5 Ağustos 2019) gerçekleştiriliyor.

Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyon Komitesi'nce düzenlenen buluşmaya, CHP’li vekiller, doğa dostu dernekler, sivil toplum kuruluşları, aktivistler ve yerel, ulusal, uluslararası basın temsilcileri, köşe yazarları, ünlü isimler ve çok sayıda vatandaş katılıyor. Sözcü’den Gökçe Günaç ve Mehmet Andaç’ın haberine göre; günlerdir alanda nöbet tutan eylemciler bu sabah büyük buluşma için uyandılar ve saat 12:30 sıralarında şantiyeye doğru yürüyüşe geçtiler.

Vatandaşlar, jandarmanın engelleme çabalarına rağmen geri adım atmadılar. Eylemciler ağaçların kesildiği şantiye alanına saat 13:30 sıralarında girdiler. Şantiye alanında yaklaşık 3 saat kalan vatandaşlar daha sonra alanı terk ettiler.

Saat 16:30 sıralarında ise Tarım Orman-İş Sendikası temsilcisi Kamil Aru beraberindeki heyetle birlikte şantiyeye gelerek kapısını kilitledi. Şantiyede çalışmalar durduruldu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kaz-daglarinda-buyuk-bulusma_174317.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!