Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kazakistan sanayi, Metalurji ve Makine Üretiminde Yüzde 100'in Üzerinde Büyüdü

Kazakistan'ın sanayi, metalurji ve makine üretimi alanlarında, 2011 yılında bir önceki yıla göre yüzde 100'ün üzerinde büyüdüğü bildirildi.

yapi.com.tr / AA
Kazakistan sanayi, Metalurji ve Makine Üretiminde Yüzde 100'in Üzerinde Büyüdü

Foto: İsa Yıldıran (AA)

Kazakistan Sanayi ve Yeni Teknolojiler Bakanı Asset Issekeshev, 2011 yılında Kazakistan'ın Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYİH) bakımından yüzde 7 oranında büyüdüğünü, ancak sanayi, metalurji ve makine üretimi alanlarında 2010 yılına oranla 2011 yılında yüzde 100'ün üzerinde büyüme sağlandığını ifade etti.

Issekeshev, 2011 yılında sanayi üretiminde 2010 yılına göre yüzde 103.5, metalurji üretiminde yüzde 106.5, makine üretiminde yüzde 116.8 oranında büyüme kaydedildiğini söyledi.

Issekeshev, Uranyum üretimi konusunda da geçtiğimiz yıl 19 bin tonun üzerinde uranyum üretimi gerçekleştirilerek bu konuda dünya liderliğinin yakalandığını, Çin, Hindistan, Fransa ve Kanada ile imzalanan nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanımı konusunda anlaşmalar yapıldığını Kazakistan'ın nükleer enerjiyi barışçıl amaçlarla kullanmak için her türlü çabayı göstereceğini kaydetti.

 

ETİKETLER: ekonomi
http://www.yapi.com.tr/haberler/kazakistan-sanayi-metalurji-ve-makine-uretiminde-yuzde-100in-uzerinde-buyudu-_90745.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!