Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“KDV İndirimi Sektörü Rahatlatır”

Coldwell Banker’ın Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, konutta KDV indirimi ile ilgili “Şimdi satışlarda 1.5 milyon rekorunun kırılmasına kesin gözüyle bakabiliriz” dedi.

yapi.com.tr
“KDV İndirimi Sektörü Rahatlatır”

Yapı ruhsatı 1 Ocak 2013 ile 31 Aralık 2016 arasında alınmış konut inşaat projeleri ile kamu tarafından ihalesi 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren yapılan konut inşaatı projelerinde; metrekare vergi değeri 500 TL - 1,000 TL arasında olan konutların tesliminde yüzde 8 KDV uygulanması hüküm altına alındı.

Dünyanın en köklü gayrimenkul danışmanlık şirketi Coldwell Banker’ın Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, “Sektör temsilcilerinin en önemli beklentisi konutta KDV oranlarının düşürülmesiydi.  Bu nedenle hükümetten bir KDV indirimi bekleniyordu. Ve bu gerçekleşti. Bu kapsamda, metrekare vergi değeri 1,000 TL ve üzeri konutların tesliminde uygulanacak KDV oranı da yüzde 18 olacak. Bugün yapı ruhsatı 1 Ocak'tan sonra alınan konut inşaatı projeleri ile kamu tarafından ihalesi 1 Ocak'tan itibaren yapılacak konut inşaatı projelerinde ise metrekare vergi değeri 1,000 TL ile 2,000 TL arasında olan konutların tesliminde yüzde 8, 2,000 TL üzerinde olan konutların tesliminde de yüzde 18 KDV uygulanacak. Şimdi satışlarda 1.5 milyon rekorunun kırılmasına kesin gözüyle bakabiliriz. Metrekare vergi değeri 1,000 TL ile 2,000 TL arasında olan konutların tesliminde yüzde 8 vergi uygulaması sosyal konutların satışını artıracaktır.  Bu indirimin, düşük ve dar gelirli vatandaşlarımızın konut alımında olumlu etkileri olur” dedi.

ColdwellColdwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş

KDV indirimi nakit girdisi sağlar

Taş, “Devletin de KDV konusunda destek vermesi sektörün canlanması için önemli derecede etkili olacak. Bu destek sektörün nakit akışına katkı sağlar ve sektörde rahatlama olur. Tapu harçlarının da alıcı ve satıcıdan yüzde 0,5 alınmak üzere yüzde 1’e düşürülürse konut satışlarında canlanma artacaktır” dedi.

Stok 5 bin liradan pahalı evlerde

Araştırmalara göre, konut üretim ve stokunun metrekaresi 5 bin liradan pahalı evlerde yoğunlaştığına dikkat çeken Taş, metrekaresi 2 bin liradan ucuz evlerin pastadan en küçük dilimi alan bölüm olduğunu görüyoruz. Araştırma sonuçlarına göre İstanbul’da 212 bin konutun 3 bini 2 bin liradan ucuz, 43 bin 600’ü 2-3 bin bandında, 55 bini 3-4 bin bandında, 33 bin 300’ü 4-5 bin bandında, 76 bin 800’ü ise 5 bin liradan pahalı satışa çıktı. Stoklarda da benzer bir tablo oluştu. Uygun fiyatlı evlerde satış daha hızlı gerçekleşirken, ortalama metrekare satış fiyatı 9 bin 500 lira olan evlerde stok birikti. Bu stoğu eritmek için de adımlar atılmalı” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kdv-indirimi-sektoru-rahatlatir_155942.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!