Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Keçiören Metrosu Uzuyor

Son durağı Gazino olarak planlanan Keçiören metrosunun uzatılması kararı alındı. Bu kararla uzunluğu 8 kilometreye çıkan metro hattı, Etlik Şehir Hastaneleri bölgesinden de geçmiş olacak.

yapi.com.tr
Keçiören Metrosu Uzuyor

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin önceki günkü oturumunda kabul edilen EGO Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı ‘Başkanlık Yazısı’yla, son durağı Gazino olan Keçiören metrosunun Forum Outlet AVM’ye kadar uzatıldı. Hürriyet'ten Mert Gökhan Koç'un haberine göre, böylece Keçiören metrosunun toplam uzunluğunun 8 kilometreye çıkması karara bağlandı.

Başkanlık Yazısı’nda M4 Keçiören (Gazino)-AKM metro hattı için meteoroloji istasyonu yanında yapılan depolama alanında yaşanan teknik zorluklar ve saha yetersizliği nedeniyle yeni bir depolama alanına ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Yeni depo alanı olarak ‘Forum Outlet AVM’nin yakınlarında bir yer düşünüldüğü’ ifade edilen Başkanlık Yazısı’nda şu ifadelere yer verildi:

Şehir hastaneleri metroya kavuşacak

“Keçiören metrosunun son durağı olan Gazino istasyonunun, yapılması planlanan depolama alanına uzaklığı istasyon sayısına göre 4 ile 6 kilometre arasında değişmektedir. Metro hattının AKM istasyonundan başlayarak, yaklaşık 8 kilometrelik bir hatla söz konusu Forum Outlet AVM yakınındaki depolama sahasına bağlanması ile Etlik Şehir Hastaneleri bölgesinden de geçecek bir metro hattımız olacak. Dolayısıyla depolama sahası için bu güzergah tercih edildiğinde ciddi anlamda yolcu potansiyeli olan bir bölgemiz metroya kavuşmuş olacaktır.”

Ara istasyon adliye olacak

Karara bağlanan Başkanlık Yazısı’nda ayrıca, Keçiören-AKM metro hattının devamı olarak yapılacak AKM-YHT Garı hattı sonrası uzatılması düşünülen güzergahın, Kızılay Güvenpark yanındaki otobüs ve minibüs durağı altına uzatılması ve ara istasyon olarak da Sıhhıye’de Adliye yakındaki alanın planlanmasının uygun görüldüğü belirtildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kecioren-metrosu-uzuyor_124706.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!