Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kent Projeleri Ekonomiyi de Canlandırır

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Yerleşimleri Üyesi Akın Kazançoğlu, günümüzde kentlerin bir tür yarış içine girdiğini belirterek, bu yarışı kazanan kentlerin ekonomik olarak da kalkınacağına dikkat çekti.

Milliyet EGE
Kent Projeleri Ekonomiyi de Canlandırır

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Yerleşimleri Üyesi Akın Kazançoğlu, günümüzde kentlerin bir tür yarış içine girdiğini belirterek, bu yarışı kazanan kentlerin ekonomik olarak da kalkınacağına dikkat çekti.

İzmir’de de bir an önce kentsel dönüşüm projelerini uygulaması gerektiğini, ifade eden Kazançoğlu,  “Avrupa’da Barcelona ve Hamburg, 100 yıldır sırtını döndüğü liman bölgesine kucak açıp ölü kent merkezlerini canlandırdı. İzmir de Liman Arkası Projesi’ne öncelik vererek, kentsel dönüşüm projelerini uygulamak zorundadır” dedi. Kazançoğlu, bu bölgede işlevini yitirmiş depo ve fabrika alanlarının yerine işyeri, konut, eğlence mekanı gibi yapıların inşa edilmesi gerektiğini dile getirdi.

UZZK, zeytin tanıtımda yetki istiyor

Uluslarası Zeytincilik Konseyi’ne (IOC) üyelik konusunda TBMM onayı çıkan Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK), resmi rekolte tahmin heyeti olarak görevlendirilmesinin ardından iç ve dış piyasa tanıtımında da tek yetkili olmak istiyor.

UZZK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tan, 2007’de sektörün tek resmi tanıtım komitesi olarak, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’nin (EZZİB) katılımıyla kurulan Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi’nin (ZZTK) işlevsiz olduğunu öne sürdü. Sektörde Türkiye’nin promosyon faaliyetini yürütmek için harekete geçeceklerini duyuran Tan, ZZTK tanıtımlarıyla iç ve dış pazarlarda açılım sağlandığı yönünde somut bilgilerin bulunmadığına işaret etti.

UZZK’nın içinde Tarım Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı gibi resmi kurumların da bulunduğuna dikkat çeken Tan, şunları söyledi: “Bu nedenle kimse bize ‘Kime sordun da yaptın?, Hangi pazara kimin aracılığıyla gidiyorsunuz’ diyemez. Görevi verecek kurum UZZK’dır.”

Uluslararası imaj

Türkiye’nin IOC üyeliği konusunda büyük adımlar attığını dile getiren Tan, üyelik için gerekli kanunun Bakanlar Kurulu’na sevkedilmesinden memnuniyet duyduklarını kaydetti. IOC’a üyeliğin olmadığı 11 yıllık kaybı telafi etmek için çalıştıklarını anlatan Tan, şu an yönetiminde Fas ve Tunus’un bulunduğu uluslararası konseye girmenin uluslararası arenada Türk zeytinyağının imajına da önemli katkı koyacağını vurguladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kent-projeleri-ekonomiyi-de-canlandirir_74808.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!