Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Kentimizde Naylon Peyzaj Uygulamaları İstemiyoruz!"

Peyzaj Mimarları Odası (PMO) Bursa İl Temsilcisi Necla Özkaplan Yörüklü, kent peyzajında gerçek bitkilerin yerine naylon bitkilerin kullanılması tepki göstererek, “ Yeşil Bursa plastik Bursa oluyor! Naylon Bursa istemiyoruz” dedi.

yapi.com.tr
"Kentimizde Naylon Peyzaj Uygulamaları İstemiyoruz!"

DHA'nın haberine göre, PMO Bursa İl Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Necla Özkaplan Yörüklü, Bursa Akademik Odalar Yerleşkesi Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, kent peyzajında naylon uygulamalarının yeri olmadığına dikkat çekerek, yapay çim ve sarmaşıkların metro önlerinde, Acemler’den Sırameşeler’e, Sosyal Hizmetlere ve Kükürtlü Caddesi’ne dek kentte pek çok yerde kullanıldığını belirtti. 

Bursa’da başlayan plastik yeşillendirme uygulamasının bir modaya dönüşerek diğer kentlere de sirayet etmesinden kaygılandıkları kaydeden Yörüklü, “Bursa’da iki yıldan beri bitkilendirilmiş gibi gösterme çabalarını izliyoruz. Bu plastiklerin bitkiye benzer tek yanı ise yeşil renkte olmaları. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Artık Kentimizde naylon peyzaj uygulamaları istemiyoruz! Yapmayın” dedi. 

Kentlerin yeşil imajını oluşturan mesleğin insanları olarak plastikten yapılan çim, sarmaşık ve güllerin kullanılarak kente yeşil görünüş kazandırdığını sananlara söyleyecek sözleri olduğuna vurgulayan Yörüklü şunları söyledi:

“Yeter artık! Bizim kentimizde iklim mi, toprak mı, su mu ? Hangisi yok? Burası Kutup bölgesi mi ya da çöl mü? Neyin hesabını yapıyorsunuz? Kime mi diyoruz? Bu uygulamaları başlatan Büyükşehir Belediyesi ilgili birimlerine diyoruz? Çünkü uygulama alanlarında görüyoruz. Naylonlara bir taraftan da belediye amblemlerini koymayı unutmuyorlar. Türkiye’de hiçbir üniversitede peyzaj mimarlığı eğitiminde görüntü ve gürültü perdeleme yapmak, beton blokların görüntüsünü yumuşatmak için böyle bir uygulama eğitimi verilmemiştir. Dünyada da olduğunu sanmıyorum. Böyle bir uygulamayı öneren bir peyzaj mimarı olamaz. Bursa’yı seven birileri de olamaz. Bursa’ya Yeşil Bursa diyoruz. Yeşil denmesinin nedeni doğal bitki örtüsüdür. Şimdilerde Naylon Bursa haline getirdiniz! Yapmayın! Yaşadığımız kentimize, marka kentimize, UNESCO Dünya Mirası kentimize bu kötülüğü yapmayınız” 

http://www.yapi.com.tr/haberler/kentimizde-naylon-peyzaj-uygulamalari-istemiyoruz_153511.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!