Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kentsel Dönüşüm Düzenlemesi Yasalaştı

Kentsel dönüşüm alanları ile afet riski altındaki bölgeleri doğrudan ilgilendiren tapu ve imar yasalarında değişiklik düzenlemesi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

yapi.com.tr
Kentsel Dönüşüm Düzenlemesi Yasalaştı

Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan yeni düzenlemeyle; kentsel dönüşüm alanlarında mal sahiplerinin müteahhitten kaynaklanan nedenlerle yaşadığı problemlerin giderilmesi amacıyla sözleşmeyi feshetme hakkı tanındı. Afetler veya başka nedenlerle kendiliğinden çöken binaların ve çevresindeki yapıların dönüşüm uygulamaları, maliklerin ve ilgililerinin onayı aranmaksızın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca doğrundan yapılabilecek.

Tapu işlemlerine fotoğraf yapıştırılması şartı da kalktı. Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre; yasayla belediye ve mücavir alan sınırları içinde yer alan ve imar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan Hazine’ye ait tarım arazilerinin satışında başvuru süresi 31 Aralık 2019’a uzatıldı. 2/B alanlarında bulunan taşınmazlar ile Hazine’ye ait tarım arazilerinin satışı, başvuru ve ödeme süreleri de yeniden belirlendi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kentsel-donusum-duzenlemesi-yasalasti_173739.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!