Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kentsel Dönüşüm Kars’a da Uğradı

Kars’ta hayata geçirilen Kentsel Tasarım Projesi’nin ilk etap çalışmaları başladı. Proje yaklaşık olarak 770 bin metrekarelik alanı kapsıyor.

yapi.com.tr/ İHA
Kentsel Dönüşüm Kars’a da Uğradı

Üç bölüm şeklinde gerçekleştirilecek Kentsel Tasarım Projesi’nin Kars Kalesi’nin bulunduğu tepe ve etekleri, Kars Çayı ve civarı ile 1890 yılındaki planda tahtdüzü de denen bölgede hayata geçirilecek.Tescilli tarihi eser yapılarda röleve, restorasyon çalışmaları yapılarak her türlü koruma geliştirme ve sağlıklaştırma projede en önemli unsurlar arasında yer alıyor. Tescilli yapılarda meydana gelmiş bir takım bozulmaların koruma ilkeleri doğrultusunda düzenlenmeleri, tescili binalara bitişik ve komşu yeni yapıların oluşturduğu görsel ve fiziksel kirliliğin ortadan kaldırılması, tahtdüzü bölgesinin tamamında öngörülen sokak sağlıklaştırılması ile çevre ve yörenin doğal, kültürel, mimari, tarihi, ekonomik, estetik, görsel değerlerini ve özgün kimliği koruyarak ön plana çıkarıp, çevreye uyumunu ve çevre kalitesini yükseltmek amaçlanıyor.

Projelendirilen yeni yapılaşmada Kaleiçi’nin geçmişteki tarihi ve mimari değerleri göz önüne alınarak kale civarına gelen yerli ve yabancı turistlerin alışveriş yapabilmeleri, dinlenmeleri ve ihtiyaçlarını giderebilmeleri amacıyla kafeler, restoranlar ve hediyelik eşya satışı yapan dükkânlar inşa edilecek. Kars Çayının ıslah çalışmaları ile temizlik ve akış düzeni sağlanarak yöreye ve iklime uygun bitkilendirme yapılacak.

İki yakayı birbirine bağlayan köprüler tasarlandı

Bu alanda açık ve kapalı yeme içme mekanları, çocuklar için oyun parkları, midilli at parkuru, kay kay pisti, oturma gurupları, yürüyüş yolları, bitkisel ve sert peyzaj çalışmaları ile Kars Çayının iki yakasını birbirine bağlayan köprüler tasarlandı. Kars Çayının içinde de gezinti tekneleri olacak. Yine Kars Çayının kot olarak düşük olmasından kaynaklanan görsel ve fiziksel bozukluk, çaya doğru yapılan çalışmalar ve amfilerle giderilmeye çalışıldı. Projenin hayata geçirilmesi ile ticaret, turizm, sosyal ve kültürel alanda önemli gelişmeler olacak.

 

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/kentsel-donusum-karsa-da-ugradi-_110743.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!