Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kentsel Dönüşüm Mağdurları Evlerinden Çıkmaya Zorlanıyor

Bağcılar’da başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında evlerinden çıkmaları istenen Asburçaklar Sitesi sakinleri hiçbir destek alamadıklarından yakınıyor.

yapi.com.tr
Kentsel Dönüşüm Mağdurları Evlerinden Çıkmaya Zorlanıyor

İstanbul’un Bağcılar ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm Asburçaklar Sitesi sakinlerine zulüm oldu. 11 blokluk sitelerindeki ev sahiplerinin 3’te 2 çoğunluğunun rızasının alınmadan kentsel dönüşüme başlandığını söyleyen site sakinleri yaklaşık 3 senedir hakları için mücadele ediyor.

BirGün’den Dilara Şimşek’in haberine göre; mağduriyetlerini duyurmak için Bağcılar Adaletli Kentsel Dönüşüm İsteyen Hak Sahipleri Derneği’ni kuran Musa Akça, evleri boşaltmaları için 1 Nisan’a kadar kendilerine süre verildiğini aktardı.

Ekiplerin evlerin elektriklerini kesmek için geldiğini aktaran Akça, “Elektrik kesilmesine izin vermedik, 1 Nisan’a kadar evleri boşaltmamız için müsaade ettiler. Ancak nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Evlerimizin çürük olduğunu biliyoruz ama bu soğukta, pandemide nereye gideceğiz? Hiçbir yardım yapılmıyor, destek yok.” diye konuştu.

Fikirtepe gibi olmasın
Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm mağdurları gibi olmak istemediklerini kaydeden Akça, şöyle konuştu: “Herkes eşyalarını topladı gidecek bir yer arıyor. Biz gidersek tekrar bu evlerimize döneceğimizin garantisi yok. Başımı sokacağım 40 yıllık bir bina buldum, 26 yıllık çürük bir binadan çıkıp başka bir çürük binaya geçmek zorundayım.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kentsel-donusum-magdurlari-evlerinden-cikmaya-zorlaniyor_184688.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!