Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kentsel Dönüşüm Mağdurları İBB Önünde Eylemde

Kentsel dönüşüm mağdurları, yıllardır çözülemeyen tapu ve riskli alan sorunlarına çare bulunması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. Mağdurlar, tapu tahsis belgelerinin verilmesini ve kentsel dönüşüm süreçlerinde görüşlerinin alınmasını istediler.

yapi.com.tr
Kentsel Dönüşüm Mağdurları İBB Önünde Eylemde

Mahalleler Birliği çatısı altında bir araya gelen kentsel dönüşüm sorunu yaşayan 60 mahallenin temsilcileri yaşadıkları sorunlarla ilgili topladıkları imzaları 3 Nisan'da Ankara'ya giderek TBMM'ye iletti. Sözcü'de yer alan habere göre; Mahalleler Birliği heyeti bugün de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gelerek bir kez daha sorunlarına çözüm istedi. Fatih Saraçhane'deki İBB binası önünde bir araya gelen kentsel dönüşüm mağdurları adına yapılan ortak açıklamada talepler dile getirildi. Açıklamada idarelerin kanun kapsamında riskli alan ve rezerv alan kararlarını bilimsel esaslara dayalı olarak uygulaması istenerek “Bilimsel esaslara dayanmadan alınan riskli alan kararlarından vazgeçilmeli. Kentsel dönüşüm kararları rant değil afete hazırlık amacıyla alınmalı” denildi. Açıklamada, İBB'ye bilimsel esaslara dayalı olarak üretilen Deprem Master Planı, JICA raporu ve Çevre Düzeni Planı'nda yer alan tespitlere sahip çıkma çağrısı yapıldı. Bugüne dek riskli alan ilanı kararlarının gerçekten deprem riski taşıyan bölgeler dikkate alınmadan alındığı bu yüzden çoğunun mahkemeler tarafından iptal edildiği hatırlatıldı.

"Kontrolsüz inşaatları durdurun"
Açıklamada kentlerin yaşam kalitesini düşüren trafik, gürültü ve çevre kirliliği yaratan halk sağlığını yaydığı asbest gibi zararlı maddelerle tehdit eden kontrolsüz inşaat uygulamalarını son verilmesi talep edildi. 1984 yılında çıkarılan ve 15 Mayıs 2018'de yürürlükten kaldırılacak olan Tapu Tahsis Kanunu'nun kaldırılmasının 5 yıl ertelendiği hatırlatılarak “33 yıldır mülkiyet sorunu çözülememiş vatandaşların yasadan doğan hakları tecelli ettirilemedi. Yasanın 5 yıl ötelenmiş olması sorunu ortadan kaldırmadı” denildi. Açıklamada, imar planlarının rant amaçlı olmaktan çıkarılması ve kentsel dönüşüm alanı ilan edilen yerleşimlerde yaşayanların rızası alınmadan bu kararın alınamayacağının kanun hükmü haline getirilmesi istendi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kentsel-donusum-magdurlari-ibb-onunde-eylemde_165629.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!