Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kentsel Dönüşüm Sözde Kaldı

17 Ağustos felaketinin verdiği dersler kentsel dönüşümün gerekliliğini ortaya koymuştu. Ancak 11 yıldır kentsel dönüşüm projesi kapsamında güvenlik bir eve yerleşen tek bir kişi bile yok.

Radikal Gazetesi
Kentsel Dönüşüm Sözde Kaldı

BR>
İki yakada afet deposu oluşturuldu

* İstanbul’un iki yakasında birer afet deposu oluşturuldu. 2 bin 500 adet acil sağlık seti hazırlandı. Sokaklara 4 bin 450 yangın musluğu konuldu, günde 20 bin kişiye iki çeşit yemek verebilecek seyyar mutfak, günde 250 bin kişiye yemek çıkabilecek lojistik merkez oluşturuldu. Ayrıca doğalgaz kesildiğinde LPG’yle bir  hafta çalışabilecek üç büyük ekmek üretim tesisi kuruldu.

Yüzer hastaneler hazır

* Çalışmalar kapsamında bugüne kadar 71 helikopter pisti yapıldı, feribotların yüzer hastane olarak hizmet vermesi planlandı, ayrıca seyyar hastane kurulması çalışmaları da sürdürülüyor. Ayrıca Türkiye’de bir ilk olan ve 6 bin metrekare olacak doğal afet eğitim parkının temeli de atılacak.

* Maliyeti 35 milyon TL olacak parkta 200 kişilik planeteryum, ilk yardım deneyim bölümü, duman deneyim odası, yangın söndürme deneyim bölümü ve üç boyutlu görüntü bölümü olacak.

* İl genelinde 1/1000 ve 1/5000 ölçekli faydan sıvılaşmaya, su baskınından zemin sınıflamasına kadar 15 farklı harita hazırlandı. Yangın risk haritası, tsunami tehlike haritası tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi, afet anında acil durum haberleşmesi için 14.6 milyon TL harcayarak 9 olan deprem izleme ve kayıt istasyon sayısını 18’e çıkardı. Başbakanlık, valilik, belediye birimleri ve Kandilli Rasathanesi arasında 119 telefonlu uydu haberleşme şebekesi kurdu ve haberleşmenin yedekliğini sağlamak için de 195 kilometrelik fiber optik ağı oluşturdu. Deprem hazırlıkları için Dünya Bankası’ndan alınan 322 milyon 150 bin dolar krediden 26 milyon 549 bin doları itfaiye araç alımına, 71 milyon 904 bin doları köprü ve viyadük güçlendirmesine, 40 milyon doları da mikrobölgeleme haritalarına olmak üzere toplam 138 milyon 453 bin dolar harcandı.

* İBB, afet anında acil durum haberleşmesi için 14.6 milyon TL harcayarak 9 olan deprem izleme ve kayıt istasyon sayısını 18’e çıkardı. Başbakanlık, valilik, belediye birimleri ve Kandilli Rasathanesi arasında 119 telefonlu uydu haberleşme şebekesi kurdu ve haberleşmenin yedekliğini sağlamak için de 195 kilometrelik fiber optik ağı oluşturdu. (Radikal)

 

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/kentsel-donusum-sozde-kaldi_82020.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!