Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kentsel Dönüşümde Sigorta Şartı Aranacak

Hükümet, inşaat sektöründe yaşanan sorunları en aza indirmek adına yeni düzenlemeler getiriyor. Meclis’e sunulan teklif yasalaşırsa, müteahhit yeni işe başlarken mali gücü ve iş bitirme gücüne bakılacak.

yapi.com.tr
Kentsel Dönüşümde Sigorta Şartı Aranacak

Hükümet, inşaat sektöründe yenilikler için düğmeye bastı. Önceki gün Meclis'e sunulan kanun teklifi yasalaşırsa müteahhitlere yeni düzenlemeler getirilecek. Meclis'e sunulan teklif, Kentsel Dönüşüm Yasası'nda yapılacak bazı değişiklikleri de içeriyor.

Teklif kabul edilirse bundan böyle riskli yapılarda gerçekleştirilecek olan çalışmalarda, müteahhitlerin sahip olması gereken asgari iş tecrübesi, teknik donanım ve mali yeterliliği bakanlık tarafından belirlenecek şartlara bağlanacak.

Kentsel dönüşüme giren firmalardan ruhsat verilmeden önce bina tamamlama sigortası yaptırması ya da bakanlıkça belirlenen diğer teminat ve şartları sağlaması şartlarını yerine getirmesi gerekecek.

Buna göre, kentsel dönüşüm ruhsatlarında ise ‘bina tamamlama sigortası ya da teminat’ şartı aranacak. Kentsel dönüşümde meydana gelen sorunlar bu yasaı ile çözüm bulacak.

Emlak Kulisi'nde yer alan habere göre riskli alanlarda ya da rezerv yapı alanlarında yapılacak çalışmalarda yapımı üstlenecek müteahhitlerin sahip olması gereken asgari iş tecrübesi, teknik donanım ve mali yeterliliği bakanlık tarafından belirlenecek olan kriterleri taşıması gerekecek.

İlk sigorta yapıldı
Türkiye’nin ilk bina tamamlama sigortası işlemi yapıldı. Uzmanlık alanı kefalet sigortası olan Rosenberg and Parker şirketi Ziraat Sigorta aracılığı ile Tepe İnşaat'ın Ömerli’deki Aura projesi için konut tamamlama sigortasını yaptı. Eğer bu projede yer alanların konutları herhangi bir nedenle tamamlanamaz ise sigorta şirketi projeyi tamamlayacak veya projeden ev almış kişilerin şimdiye kadar ödediği parayı geri verecek.

Bina tamamlama sigortasında prim olarak vatandaşın cebinden para çıkmıyor. Müşterisine güvence vermek isteyen müteahhit belirli tutar karşılığında bu sigortayı yapıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kentsel-donusumde-sigorta-sarti-aranacak_168890.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!