Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kibrya Tarihe Işık Tutacak

Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Gölhisar ilçe sınırları içerisinde bulunan Likya antik kenti Kibrya kazılarının tarihi aydınlatacağını belirtti.

yapi.com.tr
Kibrya Tarihe Işık Tutacak

Kibrya kazı çalışmaları hakkında yazılı bir açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, müdürlük koordinesinde Kibrya kazı çalışmalarının yürütüldüğünü belirtti. Yapılan kazı çalışmalarının sonucunun Kültür ve Turizm Bakanlığı’na rapor edileceğinin bildirildiği açıklamada, valilik ve yerel yönetimlerin desteği ile çalışmaların süreceği ifade edildi.

Kibrya kazılarına bakanlık tarafından 200 bin TL ödenek gönderildiğini bildiren Tanır açıklamasında, “25 Haziran -15 Ekim 2013 tarihlerinde yürütülecek kazıların insanlık tarihine katkı sağlayacağı düşüncesiyle kazı başkanlığını Yrd. Doç.Dr. Şükrü Özüdoğru, yardımcılığını Yrd. Doç. Eray Dökü ile kazı 48 kişilik bir ekiple başlayacaktır. Yabancı üye Ludvig Meıer kazıda yer alacaktır” ifadelerine yer verdi.

Tanır şöyle konuştu: “Kazı restarosyon ve konservasyon çalışmaları stadion meclis binası, agora yer altı oda mezarların da gerçekleştirilecektir. Stadiona doğu oturma sıraları sphendone ve arkası stedion girişi batı analemna duvarı önü tamamen kazılarak bu bölümde propylaionver batı oturma sıralarının, resterosyona hazır hale gelmesi sağlanacaktır. Bazı kısımlarda konservasyon yapılacaktır. Tiyatro, müzik binası yargı binası ve meclis binası olarak da kullanılan meclis binasını röleve resterosyon ve resterosyon çalışmaları yürütülecek”

Açıklamada şu ifadeler yer verildi: “Meclis binası ile tiyatro arasındaki yol açığa çıkarılacaktır. Yer altı oda mezarları kaçak kazıya maruz kalmadan Kibyra halkının ölü gömme geleneklerini ile ilgili bilgiler elde edilmeye ve kurtarma kazıları yapılmaya devam edilecektir. Koruma ve konservesyon Çalışmaları seramik, madeni eser, cam, terrakota, sikke mimari parça taş benzeri eserler belgelenerek arşivlenecektir. Temizlik konservasyon resterosyon çalışmaları flora fuara (Bitki ve hayvan çeşitliliği) antrogoloji havadan fotoğraflar çalışma yürütülecektir.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/kibrya-tarihe-isik-tutacak_110167.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!