Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Myrleia Antik Kenti için Davullu Yürüyüş

Bursa'nın Mudanya ilçesi Demirhane mevkiinde Myrleia Antik Kenti üzerinde yapıldığı öne sürülen alışveriş merkezi inşaatına yönelik sivil tepki sürüyor.

yapi.com.tr
Myrleia Antik Kenti için Davullu Yürüyüş

Mudanya Halk Meclisi Derneği'nin önderliğinde bir grup sivil üyenin oluşturduğu Myrleia Antik Kent Platformu, çadır nöbeti sonrasında eylemlerine halaylar eşliğinde imza toplayarak sürdürdü.

Mudanya Mütareke Meydanı'nda toplanan platform üyeleri, davul ve zurna eşliğinde çektikleri halayların ardından, söz konusu bölgedeki yapılaşma ile ilgili gösterilen tepkiye rağmen inşaatın devam etmesini protesto etti. Vatandaşlardan imza toplayan platform üyeleri Mudanya'nın değerlerinin talan edilmesine sessiz kalındığını öne sürdü.

Platform temsilcileri, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun inşaata devam kararı öncesi ve sonrasında yaşanan süreci anlatan 500'e yakın mektubu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e göndermek üzere imzaladı.

Daha sonra Halk Meclisi Derneği'nden iki üyenin seslendirdiği türküler ardından meydanda toplanan platform temsilcileri, açtıkları 'Tarih katliamına son' pankartıyla Mütareke Meydanı'ndan İskele Meydanı'na kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı.

Bölgede yeterli çalışmalar yapılmadan inşaatın hızlı bir şekilde başlanmasına karar verilme nedenini soran platform temsilcileri, "Müzeler Genel Müdürlüğü'nün verdiği durdurma kararına karşı 3 kez devam kararı veren Bursa Koruma Bölge Kurulu bu inşaatta neden bu kadar çok ısrar etmektedir? Antik kentle ilgili olarak 2012 yılında yapılan Yüzey Araştırması Bilimsel Raporu neden dikkate alınmamış ve değerlendirilmemiştir. Bölgenin müze haline getirilmek yerine ticari alan dönüştürülmesi ve inşaat izinlerinin verilme gerekçesi nedir" şeklinde sorular yöneltti.

Platform üyeleri, sorularına yetkililerden cevap beklediklerini belirterek, inşaatın durdurulmasını yineledi. Platform temsilcilerinin gece yürüyüşü alkışlarla sona erdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/myrleia-antik-kenti-icin-davullu-yuruyus_107067.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!