Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Antik Kentte "Mangal Keyfi!"

Her yıl 5 milyon kişinin ziyaret ettiği dünyaca ünlü turizm şehri Antalya Side Antik Kent'te mangal keyfi 1800 yıllık tarihi sütunları kararttı.

yapi.com.tr
Antik Kentte "Mangal Keyfi!"

Yoğun dumandan tarihi sütun simsiyah olurken sıcaklıktan arşitrav yani sütun baş tabanı da çatladı. Side Antik Kent'te M.S. 2'nci yüzyılda inşa edilen Devlet Agorası'nın orijinal yapısında 18 tarihi sütun bulunuyor. Side Antik Kent'in yönetim merkezi olan devlet agorasının uzunluğu 88,5 metre, genişliği ise 69,20 metre.

Bölgede bulunan bir turizm işletmesinin İşletme Müdürü Murat Ilgaz, vatandaşların mangal yaptıkları taşları görünce yüreğinin sızladığını söyledi. Tarihi Devlet Agorası ve Bizans hastanesinin koruma altına alınması gerektiğini belirten Ilgaz, "Bu tarihi agora başka ülkede olsa her tarafını özel koruma altına alırlardı. Tarihi binanın sütunlarının daha fazla zarar görmemesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bölgede ışıklandırma yapmalı ve kamera sayısını artırmalı. Mangal yaparak keyif sürüyorlar. Olan tarihi taşlara oluyor. " diye konuştu.

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak ise devlet agorasının daha fazla zarar görmemesi için bölgenin acilen koruma altına alınması gerektiğini söyledi. Tarihi taşlara zarar verilmesinden derin üzüntü duyduklarını belirten Çakmak, bölgenin koruma altına alınması, ışıklandırılması ve güvenliğinin sağlanmasında Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını kaydetti.

Alman turist David Minnts, çocuklarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirirken tarihi bina içinde ateş külünü görünce çok şaşırdığını kaydetti.  

Side Devlet Agorası'nı her yıl 5 milyon turist ziyaret ediyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/antik-kentte-mangal-keyfi_106583.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!