Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kimya Sektörüne AB Standardı

Kimya Sektörü Sınav ve Belgelendirme Merkezi Kurulumu (KİTEM) Projesi ile sektör çalışanlarına Avrupa standartlarında mesleki belge kazandırılacak. Konuya ilişkin açıklamaya göre, Türkiye Kimya, Petrol, Lastik ve Plastik Sanayii İşverenleri Sendikası (KİPLAS) bünyesinde çalışmaları devam eden KİTEM Projesi'nde; Petrol, Lastik İşçileri Sendikası

yapi.com.tr / AA
Kimya Sektörüne AB Standardı

Kimya Sektörü Sınav ve Belgelendirme Merkezi Kurulumu (KİTEM) Projesi ile sektör çalışanlarına Avrupa standartlarında mesleki belge kazandırılacak. Konuya ilişkin açıklamaya göre, Türkiye Kimya, Petrol, Lastik ve Plastik Sanayii İşverenleri Sendikası (KİPLAS) bünyesinde çalışmaları devam eden KİTEM Projesi'nde; Petrol, Lastik İşçileri Sendikası (Petrol-İş), İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği (TKSD), Türkiye Kimya Derneği (TKD) ve Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) yer alıyor.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Türkiye'de Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Ulusal Yeterlilik Sisteminin Güçlendirilmesi Hibe Programı kapsamında hazırlanan proje kapsamında ilk etapta 15 bin kişinin yer alması hedefleniyor. KİPLAS'ın önümüzdeki dönemde yapacağı çalışmalar ile proje sektör geneline yayılarak 250 binin üzerindeki çalışanı kapsayacak.

KİTEM Projesi ile kimya sektöründe Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) doğrultusunda, uygun bir değerlendirme, ölçme ve belgelendirme sistemi oluşturularak, Ulusal Mesleki Yeterlilik Sistemi (UMYS) kurulacak. Sektör firmalarının ihtiyaçları ile uyumlu bir mesleki eğitim sisteminin temellerinin atılması ve mesleki belgelendirme alanındaki çok başlı sistemin ortadan kaldırılması da amaçlanıyor.

Kimya sektöründeki mesleki eğitim sisteminin geleceği açısından büyük önem taşıyan proje ile sektördeki çalışanlar, Avrupa Birliği standartlarında belge almaya hak kazanacak. Kimya sektöründe faaliyet gösteren firmalar da çalışanlarında bu nitelikleri ve belgeleri arayacak.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/kimya-sektorune-ab-standardi_89251.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!