Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kıyılar Betona Dönüşecek

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Akçaabat ilçesindeki denize sıfır arazisini konut yapımı için satışa çıkardı. Çeşme Alaçatı’da ise yaklaşık 128 dönümlük doğal sit alanında kalan arsa, konut alanı olarak satılacak.

yapi.com.tr
Kıyılar Betona Dönüşecek

Trabzon'un Akçaabat ilçesi Mersin Mahallesi’ndeki denize sıfır olan bir dönümlük alan, AKP'li Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ) tarafından satışa çıkarıldı. Denize sıfır arazinin konut yapımı için 7 milyon TL’ye satılacağı açıklanırken, bölge halkı arazinin satışa çıkarılmasına tepki gösterdi.

BirGün’den Oktay Evsen’in haberine göre; bölgede incelemelerde bulunan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Fevziye Pehlivan, CHP Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Bak ve CHP Bayburt İl Başkanı Mehmet Sezer, mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

CHP Milletvekili Ahmet Kaya, arazinin satışa çıkarılmasına tepki göstererek, “Vatandaş diyor ki; ‘burası bizim elimizde kalan tek alanımız. Eğer burada bir tesis yapılacaksa, bir yapılaşma olacaksa yine köy halkına bizlere bir sosyal alan şeklinde yapılmasından yanayız. Asla satışına onay vermiyoruz.’ Hiçbir kanun ya da düzenleme vatandaşın önceliğinden daha önemli değildir.” diye konuştu.

Doğal sit alanı da satılıyor
Öte yandan turizm cenneti Çeşme Alaçatı'da, 127 bin 897 metrekarelik arsa, 529 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı. Doğal sit alanında kalan ‘ticari konut’ imarlı arsa, geçen yıl da 147 milyon TL bedelle satışa sunulmuş ancak alıcı çıkmamıştı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kiyilar-betona-donusecek_190572.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!