Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Depremzedenin 11 Trilyonu Kayıp

Kızılay’dan Afet Operasyon Merkezi

17 Ağustos depreminin en çok eleştirilen kurumlarından Kızılay, yeni bir yapılanma içinde. Çadır üretim merkezinden sonra işlerliğe geçen “Afet Ope

NTV-MSNBC



b>17 Ağustos depreminin en çok eleştirilen kurumlarından Kızılay, yeni bir yapılanma içinde. Çadır üretim merkezinden sonra işlerliğe geçen “Afet Operasyon Merkezi”, dünyanın bir çok merkezi ile eşgüdümlü olarak hizmet veriyor.
Türkiye’deki tüm deprem bilgilerinin biriktiği merkezin dışında, uydu sistemi ile donanmış arabaları ile Kızılay, olası bir felaket için “şimdi çok daha hazırım” mesajı veriyor.
Kızılay, Türkiye tarihinin en büyük felaketini yaşarken, en çok eleştiri alan kurumlar arasındaydı. Belki de bu eleştiriler, Kızılay’ı yeniden ateşledi. Kızılay, aradan geçen 3 yıl sonra, “bir yenilenmenin sınırlarını zorluyor”
Türkiye’deki 14 nokta ile 24 saat iletişim halinde bulunan merkez, ayrıca, ülkenin her noktası ile ilgili tüm deprem bilgilerinin depolandığı yer konumunda. Afet Operasyon Merkezi, dünyanın bir çok deprem kurumuyla ilişki içinde. Ama kurum en büyük gücü, “eşgüdümlü” olarak çalıştığı Kalifornia’daki merkezden alıyor.
Kızılay, 17 Ağustos depreminde yaşanan haberleşme sıkıntısını da unutmamış. Bunun için yeni “araç”ların tümü, uydu bağlantısı donanımlı.
17 Ağustos depremi sonrasında, parasıyla satın almaya çadır bulamayan Kızılay, şimdi düzenli olarak çadır üreten, hatta dış ülkelere satan bir üretim merkezine sahip.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kizilaydan-afet-operasyon-merkezi_1673.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!