Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

KKTC’ye Sudan Sonra Elektrik de Gidecek

Türkiye’den gelen sudan sonra kablo ile elektrik gelmesi konusunda adımların atılacağını açıklayan KKTC Başbakanı Özgürgün, böylece Kuzey Kıbrıs’ın bir güç olacağını vurguladı.

yapı.com.tr
KKTC’ye Sudan Sonra Elektrik de Gidecek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) kurulan Ulusal Birlik Partisi (UBP) - Demokrat Parti (DP) koalisyon hükümetinin Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Türkiye’den gelen sudan sonra kablo ile elektrik gelmesi konusunda adımların atılacağını açıkladı. Milliyet'ten Sefa Karahasan'ın haberine göre, Özgürgün, su ve elektrikle birlikte Kuzey Kıbrıs’ın bir güç olacağına işaret etti.

Hükümet olarak Türkiye ile ilişkilere çok önem verdiklerini anlatan Özgürgün, “Anavatana rağmen değil, onunla birlikte, Kıbrıs’ta meselelerin çözülebileceğini düşünüyoruz. Yakın bir işbirliği içinde olmak istiyoruz. Bunun dışında bir düşünce olamaz” diye konuştu.

Türkiyesiz bir Kuzey Kıbrıs’ın olamayacağına işaret eden Özgürgün, “Bunun dışında bir düşüncesi olan varsa, doğru düşünmüyor demektir” dedi. Türkiye ile ekonomik protokolün süreçler tamamlanınca imzalanacağına vurgu yapan Hüseyin Özgürgün,  Türkiye’nin KKTC’ye dayatma veya baskı yapmadığını belirterek şunları söyledi: “Bugüne kadar böyle birşey olmadı. Dayatma diye birşey yok. Karşılıklı görüş alışverişi olur. Türkiye’ye sıkıntı varsa anlatılır. Türkiye’den gelecek olan görüş ve öneriler de dikkate alınır. Mutlaka bir zeminde buluşulur. Çünkü her iki tarafın da düşüncesi KKTC ile Türkiye arasındaki ilişkinin en yoğun ve en sağlıklı şekilde yürümesi.”

Mali disiplin vurgusu

“Fazla eklemeli bir iktidar gözükmesine rağmen, bunu sorun etmeyerek iyi işler yapacak bir hükümeti gördüğümüz için bu sorumluluğu üstlendik” diye konuşan Özgürgün, “Kıbrıs Türk halkının her alanda daha iyi bir ekonomik yapı içerisinde yaşaması için hükümet üzerine düşeni yapacak. Bu sadece hükümetle olmaz. Topyekün bir adım gerekir. İyi niyetle ve ciddi çalışırsak başarırız. Mali disiplin öncelikli konumuz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kktcye-sudan-sonra-elektrik-de-gidecek_144566.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!