Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Klima Güneşle Çalışacak, Otellerin Elektrik Faturası Yüzde 70 Düşecek

Turistik otellerin en büyük giderleri arasında yer alan elektrik enerjisi, artık sorun olmaktan çıkıyor. Dünyanın önde gelen güneş enerjisi uzmanı Dr. Ahmet Lokurlu ile turizmci Vural Öger, otellerdeki enerji giderini azaltmak için güç birliği yaptı. Dünyada hızla yaygınlaşan güneş soğutma sistemleri artık Antalya'daki otellere de kurulacak.

Zaman Gazetesi
Klima Güneşle Çalışacak, Otellerin Elektrik Faturası Yüzde 70 Düşecek

Turistik otellerin en büyük giderleri arasında yer alan elektrik enerjisi, artık sorun olmaktan çıkıyor. Dünyanın önde gelen güneş enerjisi uzmanı Dr. Ahmet Lokurlu ile turizmci Vural Öger, otellerdeki enerji giderini azaltmak için güç birliği yaptı. Dünyada hızla yaygınlaşan güneş soğutma sistemleri artık Antalya'daki otellere de kurulacak. Böylece turistik tesislerin elektrik faturaları yüzde 70'e varan oranda düşecek. Dünyanın ilk güneş enerjisini kullanan, soğurmalı soğutma ünitesi ile çalışan enerji tedarik sistemleri mucidi ve geliştiricisi Lokurlu tarafından kurulacak sistem, otellerde yılda 900 bin kilovatsaat enerji tasarrufu sağlayacak. Yaklaşık 1 milyon Euro'ya mal olan sistem, 5-6 yıl içinde kendini amorti ediyor.

Sistem ilk önce Öger Grubu'na bağlı Manavgat'taki Majesty Palm Beach Hotel'de hayata geçirilecek. Daha sonra diğer turistik tesislere yayılacak. Solitem Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Lokurlu, dünyanın birçok ülkesinde anahtar teslim güneşle soğutma sistemleri kurduklarını, sistemi kuran otelin 20 yıl boyunca elektriğe para harcamayacağını, ayrıca sıfır emisyonla çevreye verilen zararın da ortadan kaldırıldığını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/klima-gunesle-calisacak-otellerin-elektrik-faturasi-yuzde-70-dusecek_87813.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!