Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kocaeli'de Yangın Dayanım Laboratuvarı Hizmete Açıldı

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde Efectis Era Avrasya Test ve Belgelendirme AŞ tarafından 750 derecelik ısıda yangın dayanım testlerinin yapılabileceği bir laboratuvar kuruldu. Türkiye'de ilk olan laboratuvarda kolon, kiriş, bava, metal merdiven, çelik ve beton, kapı, pencere, cam, asma tavan ve bunun gibi çok sayıda yapı elemanı teste tabi

yapi.com.tr / AA
Kocaeli'de Yangın Dayanım Laboratuvarı Hizmete Açıldı

Foto: İsa Turhan (AA)

Çayırova'daki Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Organize Sanayi Bölgesi'nde hizmete açılan laboratuvarın açılış töreninde konuşan Efectis Era Avrasya Test ve Belgelendirme AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İlker İbik, Türkiye'de ilk olan laboratuvarda kolon, kiriş, bava, metal merdiven, çelik ve beton, kapı, pencere, cam, asma tavan ve bunun gibi çok sayıda yapı elemanlarının teste tabi tutulacağını söyledi.

Laboratuvarda uluslararası mevzuata göre yangın dayanım testleri gerçekleştirerek, denizcilik sektöründe büyük bir açığı kapatmayı hedeflediklerini ifade eden İbik, 750 derece ısıya çıkabilen fırında test süresinin ürünlerin çeşidine göre 10 ile 240 dakika arasında yapılabildiğini anlattı.

İlker İbik, Türkiye'de üretim kapasitesi oldukça yüksek olan yapı malzemeleri üreticileri için, yangın dayanım testlerinin yanı sıra yapılarda kullanılan camlara ve kapı-pencerelere yönelik de testler yaparak, firmaların yangına dayanım konusunda ar-ge ihtiyacına cevap vereceklerini ifade etti.


Foto: İsa Turhan (AA)

Test sonucunun bir gün içerisinde verilebildiğini vurgulayan İbik, şöyle konuştu:

''Laboratuvar, firmaların, binaların yangından korunması hakkında düzenlenen yönetmelik kapsamında zorunlu tutulan yangın dayanım testleri için ürünlerini yurt dışına gönderme gerekliliğini ortadan kaldırarak onları birçok prosedür ve yüksek maliyetlerden uzak tutarken aynı zamanda firmalara ürünlerinin ve malzemelerinin yangına dayanıklılık ve yangına tepki düzeylerini ölçme imkanı sağlıyor.''

İbik, 2003 yılından bu yana Türkiye'nin yanı sıra İsviçre, Hindistan ve Hollanda gibi birçok ülkede hizmet verdiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından test laboratuvarında ağaç çerçeveli bir camın testi gerçekleştirildi. Yaklaşık 16 dakika süren testte camın kalitesi ve ısıya dayanma süresi ölçüldü.

Bin metrekarelik bir alanda 16 personelin görev yapacağı test laboratuvarının 3 milyon avroya mal olduğu öğrenildi.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/kocaelide-yangin-dayanim-laboratuvari-hizmete-acildi_89766.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!