Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Kongre Vadisi, SİT Alanı Kurallarına Göre Yapılacak'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Harbiye'deki Kongre Vadisi'nin SİT alanı ilan edilmesi kararının, söz konusu alana çivi çakılamayacağı anlamına gelmediğini, çalışmaların SİT alanı kuralları içinde yapılacağını söyledi.

Zaman Gazetesi



stanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Harbiye'deki Kongre Vadisi'nin SİT alanı ilan edilmesi kararının, söz konusu alana çivi çakılamayacağı anlamına gelmediğini, çalışmaların SİT alanı kuralları içinde yapılacağını söyledi.

Harbiye'nin büyük bir kongre vadisine dönüştürülmesi ve bölgede modern kültür merkezleri inşa edilmesi planlanıyordu. Ancak geçtiğimiz hafta İstanbul 2 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından bölgenin SİT alanı olması kararlaştırıldı ve bu karar onay için bakanlığa gönderildi. Koruma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mete Tapan, kararın ardından Zaman'a, 'oradaki hiçbir planın artık geçerli olmadığını, kendi kontrolleri olmadan burada hiçbir çalışma yapılamayacağını' açıkladı.

Bu gelişmeler üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, SİT alanlarının kendilerine göre kuralları olduğunu, ancak bunun 'çivi çakılamaz' anlamına gelmediğini söyledi. Projeyi yeni şartlara göre gerçekleştireceklerini belirten Topbaş, şöyle konuştu: "2 No'lu Kurul, bölgenin tamamını SİT ilanı yaptı. Tabii bu alanlardaki şartlara göre hareket edilecektir. Ancak bu hiçbir şey yapılamaz anlamına gelmez. Zaten kurul başkanı ile daha önceki görüşmelerimizde çalışmalarımızın bölgeyi rahatsız etmeyeceğini iletmiştik. Sanatçılarımıza da bu konunun detaylarını anlattık. Onlar da bu işin sandıkları gibi olmadığını anladı. Bizim daha zengin kongreler yapabilmek için böyle bir düzenleme yapmamız gerekiyor."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, "Kongre alanı şehir merkezine yapılmasın" teklifine ise, "O zaman Olimpiyat Stadı'ndaki gibi yalnız kalırsınız. Oraya insanları götürmede zorluk çekersiniz." cevabını verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kongre-vadisi-sit-alani-kurallarina-gore-yapilacak_53512.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!