Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TCDD’den Koronavirüs Sebebiyle Sefer İptali

TCDD Taşımacılık AŞ, İstanbul-Sofya tren seferlerine yeni nesil koronavirüs sebebiyle geçici olarak ara verildiğini duyurdu.

yapi.com.tr
TCDD’den Koronavirüs Sebebiyle Sefer İptali

TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü, koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında İstanbul-Sofya Ekspresi seferlerine 11 Mart tarihinden itibaren geçici olarak ara verildiğini açıkladı. Türkiye ile İran'ın başkenti Tahran arasında demiryolu yolcu taşımacılığını sağlayan Transasya Ekspresi ile Van-Tahran tren seferleri de bir süre önce koronavirüs nedeniyle geçici olarak durdurulmuştu.

Trenler dezenfekte ediliyor

Milliyet'te yer alan İHA kaynaklı habere göre; yapılan açıklamada, yüksek hızlı trenlerle günde 23 bin, konvansiyonel trenlerle 45 bin, Marmaray’da 430 bin ve Başkentray’da 39 bin yolcu taşıyan tüm trenlerin sefer sonlarında günlük temizliklerinin hijyen kurallarına uygun olarak detaylı bir şekilde yapıldığı belirtildi.

Çin’den başlayarak dünyaya yayılan koronavirüs sebebiyle trenlerde rutin temizliklerin yanı sıra insan sağlığını tehdit etmeyen ilaçlarla her gün ayrıntılı olarak dezenfekte yapıldığı da bildirildi. Kurumsal olarak alınan tedbirlerin haricinde bireysel çabaların da önemli olduğu belirtilen açıklamada, yolcu ve personelin el temizliğine ve diğer önerilere dikkatle uymaları konusunda Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan afiş ve videolarla bilinçlendirildiği kaydedildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tcddden-koronavirus-sebebiyle-sefer-iptali_179044.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!