Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Türkiye'nin AB ile Ticareti...

Kontrol Altında Tutulan Atıkların İthalatına Dair Dış Ticarette Standardizasyon Tebliği'nde Değişiklik

İthali Uygunluk Denetimine Tabi Atıklar listesinde yer alan atıkların, patlayıcı madde ve radyasyon içermemesi, herhangi bir şekilde tehlikeli veya ithali yasaklanmış atıklar veya tehlikeli kimyasallarla kontamine (bulaşma) olmaması şartı aranacak.

yapi.com.tr / AA
Kontrol Altında Tutulan Atıkların İthalatına Dair Dış Ticarette Standardizasyon Tebliği'nde Değişiklik

Ekonomi Bakanlığı'nca hazırlanan 'Çevrenin Korunması Yönünden Kontrol Altında Tutulan Atıkların İthalatına Dair Dış Ticarette Standardizasyon Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ', Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, 29 Aralık 2010 tarihli Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan eski tebliğin 4. maddesinin altıncı fıkrası, ''Döküntü ve kırpıntılar, artıklar, toz ve granüllerin enerji geri kazanımı amacıyla ithalatı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından enerji geri kazanımı amacıyla faaliyet gösteren beraber yakma tesisleri için belirlenecek tahsisat miktarı ve esaslar çerçevesinde yapılır'' şeklinde değiştirildi.
    
Aynı Tebliğin 9. maddesine ikinci fıkra olarak, ''İthali Uygunluk Denetimine Tabi Atıklar listesinde yer alan atıkların, patlayıcı madde ve radyasyon içermemesi, herhangi bir şekilde tehlikeli veya ithali yasaklanmış atıklar veya tehlikeli kimyasallarla kontamine olmaması gerekir'' ifadesi eklendi.
    
Tebliğin 'İthali Yasak Atıklar listesi'nde yer alan 'Ömrünü tamamlamış lastikler' ibaresi, ''Ömrünü tamamlamış lastikler (döküntü ve kırpıntılar, artıklar, toz ve granüller hariç)'' şeklinde değiştirildi.
    
Tebliğ hükümleri, Ekonomi Bakanı tarafından yürütülecek.

ETİKETLER: kurum çevre
http://www.yapi.com.tr/haberler/kontrol-altinda-tutulan-atiklarin-ithalatina-dair-dis-ticarette-standardizasyon-tebliginde-degisiklik_90046.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!