Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konut Fiyatları Artabilir

Bazı proje üreticileri satışlarında yüzde 30’lara varan artışlar yaşandığını ancak önümüzdeki dönem bu talepte daha büyük artış yaşanmasını beklediklerini ifade ediyor. Sektörün önde gelen temsilcilerinin ortak görüşü ise 2009’un son çeyreği veya en geç 2010’un ilk çeyreğinde konut fiyatlarında bir miktar artış olacağı yönünde.

Radikal Gazetesi
Konut Fiyatları Artabilir

br />
Krizden etkilenen reklam bombardımanı yaptı

Eylül 2008’de başlayan küresel kriz dalgasının son zamanlarda etkisini yitirmeye başladığını söyleyen Teknik Yapı CEO’su Teoman Metehan, “Ancak üçüncü çeyrekten itibaren bazı firmalar özellikle krizden fazla etkilenen-ertelediği veya mevcut projelerinin satışına ağırlık vermeye başladı. Küresel krizin etkisini iyice hissettirdiği aylarda yapamadıkları satışları telafi etmek için reklam bombardımanına başladı. Diğer taraftan gayrimenkul sektöründeki mevsimsellik özelliğine bağlı son çeyreklerdeki talep artışlarını da reklam kampanyalarının bir diğer nedeni olarak gösterebiliriz” diye konuştu.

Konut kredi faizinin yüzde 1’in altına inmesinin talebi olumlu etkilediğini de vurgulayan Metehan, konut talebini artıran diğer etkenleri ise şöyle sıraladı:

“Uzun vadeli borçlanmalarda uygun faiz oranları, konut sahipliği isteğini tamamen harekete geçirecektir. Belirli bir kesim için bu oran da uygun bir seviyedir diye düşünüyorum. Diğer taraftan mevduat faizleri de düşmeye başladı. Bu da tasarrufların gayrimenkul gibi alternatif yatırım araçlarına yönelmesini sağladı. Ancak unutulmamalıdır ki, ortamdaki hafifte olsa olumsuzluk havası faizlerin tekrar artmasına neden olur.”

TOKİ’nin fiyatları yükselebilir

Teknik Yapı olarak kriz ortamında bile ‘uygun’ diye niteledikleri fiyatlarda düzeltme yapmadıklarını vurgulayan Metehan, “Piyasa hareketlendiği için fiyatları şişirenler, 2006’dan sonra geri adım attı. Bu trend konut fiyatları göreceli olarak düştüğü şeklinde algılandı. Kaynağı kıt olan hiçbir ürünün fiyatı maliyetinin altına düşmeyeceği bir gerçektir. Geçtiğimiz yıllardan ders alan firmaların aynı hatayı tekrarlamayacağını düşünüyorum. Dolayısıyla özel sektörün yapacağı projelerde fazla bir fiyat artışı beklemiyorum. Ancak TOKİ’nin gelir elde etmek için yaptığı ihalelerdeki rekabet, fiyatları bir miktar yukarı çekebilir” dedi.

Talep küçük dairelere

Son dönemlerde küçük dairelere talebin giderek arttığını 1+1 tipi dairelerin ötesinde artık stüdyo tipi dairelere de ilginin arttığını belirten Teoman Metehan, alıcıların bu tip konutları genelde yatırım amaçlı olarak tercih ettiğini vurguladı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/konut-fiyatlari-artabilir_73408.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!