Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konutun Lüks İsmi, Bu Yıl ‘Lüks Otel’e Yöneliyor

Lüks semtlerde gerçekleştirdiği projelerle anılan Seba İnşaat, bu yıl otellerdeki kararlılığını ikinci proje arayışıyla net olarak ortaya koydu. İstanbul’un iddialı otelinin yanına bir otel yapacaklarını belirten Keçeli, ikinci otel için yer arayışında olduklarını kaydetti.

Milliyet Gazetesi
Konutun Lüks İsmi, Bu Yıl ‘Lüks Otel’e Yöneliyor

İstanbul’un merkezi semtlerinde gerçekleştirdiği lüks projelerle adını duyuran Seba İnşaat, bu yıl strateji değişikliği yaptı. Daha çok konut projeleriyle adını duyuran, ancak bunun yanına otel inşaatlarını da ekleyen firma, konutta ağırlığını korurken, eşit ağırlıkta otellere de yönelecek. Firmanın konut inşaatlarından beklediği gelir 100 milyon dolar olurken, Levent Sapphire ile Mövenpick Oteli'nin yanında yer alan alanda Levent Otel Kule projesine başlayacak. Seba İnşaat, ikinci otel projesi için de yer arıyor.

1500 lüks konut yaptı

Son 15 yıldır istanbul'un eski semtlerinde lüks konutlar gerçekleştirdiklerini belirten Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Keçeli, otel inşaatlarındaki ana stratejilerini, "İstanbul ile bütünleşecek kadar iddialı ve onla anılacak kadar markalaşabilecek oteller" sözleriyle anlattı.  Bu doğrultuda 2011'de inşaatına başlamayı planladıkları Levent Otel Kule'ye ek olarak Beyoğlu, Galata ve tarihi yarımada civarında ikinci otel için yer arayışında olduklarını bildiren Keçeli, konut alanındaki planlamalarını da anlattı.

Bugüne kadar 70 ayrı noktada 1500’ün üzerinde lüks konutun yanı sıra iş merkezi de yaptıklarını belirten 2011’deki lüks konut çıtalarını  250 adet olarak belirlediklerini açıkladı. Yeni projelerin adresleri olarak bugüne kadar çalışma yaptıkları semtleri gösteren Keçeli, “İstinye, Sarıyer, Ulus, Levent, Beşiktaş, Şişli, Tarabya, Bodrum-Yalıkavak, Bodrum-Gündoğan, Beyoğlu ve Karaköy’de hem inşaatlarımız devam ediyor hem de yeni projelerimizi bu bölgelerde gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Bodrum’da iki proje

2010'un kendileri için oldukça yoğun geçtiğine dikkat çeken Keçeli, İstinye’de Seba Vadi Konakları ile Seba Vista Konakları'nın yanı sıra Zincirlikuyu’da Seba Flora Konutları’nı ve Kavacık’ta KGK İş Merkezi projelerine başladıklarını anımsattı. Projelerinin İstanbul ile sınırlı kalmadığını belirten Keçeli, Bodrum Yalıkavak ve Gündoğan'daki iki projeyi gösterdi. Yalıkavak’taki Seba Green’in 44 lüks villadan, Gündoğan’daki Seba Farilya’nın ise 36 lüks konuttan oluştuğunu kaydeden Keçeli, projelerin yüzde 70 oranında tamamlandığını kaydetti.

İstinye'de büyüdü, orada olgunlaşıyor

Seba İnşaat, Nedim Keçeli'nin deyişiyle İstinye’de büyüyen bir grup. Yine, Keçeli'nin açıklamaları, buradan vazgeçmeyeceğini de ortaya koyuyor. 2010 yılındaki yoğunlaşma bunun en somut göstergesi. Şu anda şirket bölgede dokuz blokta 36 dubleks daireden oluşan Seba Vadi Konakları ve 14 blokta 56 dubleks daireden meydana gelen Seba Vista Konakları olmak üzere iki özel çalışmayı yürütüyor. Keçeli, her iki projenin de tıpkı diğer Seba projeleri gibi lüks, rahatlık ve çevreyle barışık temaları üzerine kurulu olduğunu belirtirken Vadi Konakları’nın 2011’in ilk 6 ayı içerisinde tamamlanacağını kaydetti.
 
Zizncirlikuyu'daki gecekondularla flora barışı

Şirketin geçen yılki projelerinden biri olan Seba Flora Konakları ise Zincirlikuyu'da yer alıyor. Sekiz blok ve 64 konuttan oluşan bu projenin kendileri için ilginç bir deneyim olduğuna dikkat çeken Nedim Keçeli,  “Arsa için 39 gecekonduya ödeme yaptık ve arsa üzerindeki işgalci durumundaki gecekondu sahiplerine ayrılmaları için birkaç ay süre verdik. Fakat hemen hemen hepsi bir günde evlerini yıkarak bölgelerini terk ettiler. Bizde Ağustos 2009'da tapuyu alarak enkazı kaldırdık ve proje geliştirme çalışmalarına başladık. Burada gerçekleştireceğimiz Seba Flora Evleri’ni 2012 Temmuz’da teslim edeceğiz” diye konuştu.

‘Merkezi semtler daha da değerlenecek’

İnşaat sektörünü, ekonominin en önemli dinamiklerinden biri olduğunu vurgulayan Nedim Keçeli, bu gelişmedeki temel nedenler olarak Türkiye'nin gelişmekte olan bir toplum olmasını, yerel yönetimlerin altyapısal değişimlere önem vermesini ve  kentsel dönüşümün milli bir mesele haline gelmesini gösterdi. Keçeli, "Dolayısıyla 2011 yılı bence konut sektörünün altın yıllarından biri olacak. Özellikle İstanbul’un merkezinde Beşiktaş, Sarıyer, Şişli gibi bölgelerde yeni arsa üretilemediğinden talep, arzın üstüne çıkmış durumda. Bundan ötürü bu bölgeler çok daha değerlenecek. Faizlerin düşmüş olması, inşaat yatırımlarının zenginliği ve Türk halkının da konut yatırımına hiç olmadığı kadar sıcak bakması 2011’de konut sektörünü canlı tutacaktır” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konutun-luks-ismi-bu-yil-luks-otele-yoneliyor_85091.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!