Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Köprü Geçişlerindeki Ücretlendirme Meclis Gündeminde

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, başta Osmangazi Köprüsü olmak üzere şehir içi ve şehirlerarası karayolları ve köprü geçişlerinde yapılan ücretlendirmelere ilişkin soru önergesi hazırladı..

yapi.com.tr
Köprü Geçişlerindeki Ücretlendirme Meclis Gündeminde

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, şehir içi ve şehirlerarası karayolları ve köprü geçişlerinde yapılan ücretlendirmelere ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayışoğlu sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a iletti.

Kayışoğlu önergesinde "Ülkemizde şehir içi ve şehirlerarası bağlantı yolları ile köprü geçişlerindeki farklı ücretlendirmeler sürücülerde şaşkınlık yaratmaktadır. Bunun bir örneği de Bursa’da yaşanmaktadır. Osmangazi Köprüsü'nde geçenler giderken ayrı, dönerken ücret ödedikleri gibi, aracın yükü, öndeki araca yaklaşma mesafesi gibi çeşitli kıstaslar üzerinden ücretlendirmeyle karşı karşıya kalmaktadırlar." dedi. Kayışoğlu bu bağlamda 4 soru sordu.

Kayışoğlu'nun soruları

1. Ülkemizde şehir içi ve şehirlerarasında bulunan karayolları ile köprülerdeki ücretlendirmelerde bir standart var mıdır? Ücretlendirmeler hangi kıstaslara göre yapılmaktadır?

2. Karayolları ve köprü geçişlerinde ücretlendirmeler, yapım maliyetine, illere ve güzergâha göre değişmekte midir?

3. Yap İşlet Devret modeliyle yapılan karayolları ve köprülerde verilen teminatlar, farklı ücretlendirmelerle araç sahiplerine mi fatura edilmektedir?

4. Özellikle Osmangazi Köprüsü’nde yaşanan ücretlendirme çeşitliliği ve farklılıklarının nedenleri nedir? Osmangazi Köprüsü’nde ücretlendirmenin sabit tutulması ya da ücret farklılığıyla ilgili sürücülerin bilgilendirilmesine yönelik bir çalışma başlatılacak mıdır?

http://www.yapi.com.tr/haberler/kopru-gecislerindeki-ucretlendirme-meclis-gundeminde_152723.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!