Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Dünyanın 'En Uzun Aralıklı' Köprüsü Olacak

Japon yetkili Kuroki, dünyanın en uzun aralıklı köprüsünün Japonya'da bulunduğunu, Çanakkale 1915 Köprüsü'nün tamamlanmasıyla ülkelerindekinin yerini alacağını ifade etti.

yapi.com.tr/AA
Dünyanın 'En Uzun Aralıklı' Köprüsü Olacak

Çanakkale'de, Lapseki'nin Şekerkaya mevkisi ile Gelibolu'nun Sütlüce mevkisi arasında yapılacak "Çanakkale 1915 Köprüsü" için, Japonya Ekonomi Ticaret ve Sanayi Bakanlığınca görevlendirilen OCG Danışmanlık Kuruluşu yetkilileri, bölgede inceleme yaptı, oda ve borsa temsilcileriyle değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden heyet, Başkan İbrahim Özen ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Firma Yetkilisi Hironori Kuroki, 18 Mart 2017'de temelinin atılması planlanan köprü projesi ile ilgili bilgiler verdi.

Kuroki, 2014 yılında Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çanakkale Boğaz Köprüsü'nde Japonlar ile ortak çalışmalar yapılması konusunda mutabakat sağlandığını belirterek, bu kapsamda projenin çevresel etkilerini araştırmak amacıyla Gelibolu’ya geldiklerini anlattı.

Hironori Kuroki, dünyanın en uzun aralıklı köprüsünün halen Japonya'da bulunduğunu, Çanakkale'deki köprünün tamamlanmasıyla ülkelerindekinin yerini alacağını sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dunyanin-en-uzun-aralikli-koprusu-olacak_151093.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!