Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Körfez Köprüsü'nde Yeni Aşamaya Geçildi

İstanbul- İzmir arasında yolculuğu 3.5 saate indirecek Gebze- Orhangazi- İzmir Otoyol Projesi'nin en önemli geçiş noktası İzmit Körfez Köprüsü'nde yeni bir aşamaya geçildi.

yapi.com.tr
Körfez Köprüsü'nde Yeni Aşamaya Geçildi

DHA'nın haberine göre, tabliyeleri taşıyacak ana kabloların çekimi öncesi, bu işi yapacak mühendis ve işçilerin yürüyeceği yolun kablolarının çekimi nedeniyle 6 Şubat'tan bu yana Körfez'de saat 08.00 ile 16.00 arasında gemi trafiğine kapatılıyor.

Yıl sonunda tamamlandığında dünyanın 4'üncü büyük asma köprüsü olacak Körfez Köprüsü'nde, 254 metre yüksekliğindeki kulelerin montajı yıl sonunda tamamlanmıştı. Köprüde diğer bir aşama olan, üzerinden araçların geçeceği ana tabliyelerin yerleştirileceği ana kabloların çekiminde kullanılacak kılavuz kablolar da bir süre önce iki taraflı olarak çekildi. Son olarak, tabliyeleri taşıyacak ana kabloların çekim işini yapacak, mühendis ve işçilerin çalışacağı 'kedi yolu' denilen geçici yürüyüş yolunun çalışmasına başlandı. 6 Şubat'ta başlacaK bu çalışma nedeniyle köprü akaklarının bulunduğu Dilovası ile Hersek Burunları arası 08.00-16.00 saatleri arasında gemi trafiğine kapatabiliyor. Bu saatler arasında Körfez'e gemi giriş- çıkışı yapılmıyor. Çalışmalar yarın da devam edecek ve İzmit Körfezi'ndeki gemi trafiği 10 Şubat Salı günü normale dönecek.

Tabliyeler geldi

Körfez Köprüsü'nde, araçların geçeceği yol olarak kullanılacak tabliyeler de geldi. Rulo halindeki tabliyeler, Körfez Köprüsü'nün dilovası ayağının hemen yanında bulunan özel bir liman işletmesinin sahasına indirildi. Programda bir aksaklık olmaması halinde Şubat ayı sonunda ana kabloların çekimi tamamlanacak, Mayıs ayı sonuna kadar da tabliyelerin yerleştirilmesi bitmiş olacak. Yıl sonunda tamamlandığında, 3 gidiş ve 3 geliş toplam 6 şeritle hizmet verecek olan köprü, aynı zamanda Dünya'nın 4'üncü büyük asma köprüsü ünvanını alacak. Köprü İstanbul-İzmir otoyolunu 3.5 saate, Gebze-Orhangazi yolunu da 20 dakikaya indirmiş olacak. Aynı zamanda, özellikle yaz ayları ile bayram tatillerinde, tatili İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin karayolları ile feribot iskelelerinde iizdiham biraz daha azalacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/korfez-koprusunde-yeni-asamaya-gecildi_128476.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!