Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Köylülerden Yüksek Gerilim Hattı Eylemi

Yüksek gerilim hattının, Horozgediği Köyü’nün üstünden geçirilmek istenmesine karşı vatandaşlar yeni bir eylem yaptı.

yapi.com.tr
Köylülerden Yüksek Gerilim Hattı Eylemi

İzmir’in Aliağa İlçesi’nde, bir enerji firması tarafından termik santrale götürülecek yüksek gerilim hattının Horozgediği Köyü’nün üstünden geçirilmek istenmesine karşı vatandaşlar yeni bir eylem yaptı. Aliağa Hükümet Konağı önünde toplanan köy halkı, termik santral yapımının önemli olduğunu, ancak insan sağlığının bundan da önemli olduğunu belirtti.

Kadınların ve çocukların çoğunlukta olduğu eyleme, çeşitli sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, Aliağa köy ve mahalle muhtarları katılırken, Horozgediği Köyü Muhtarı Halit Çetin’in katılmaması dikkat çekti. Hükümet Konağı önünde pankartlar açan ve sloganlar atan köy halkı yaptıkları basın açıklamasında, toplanma nedenlerinin köylerinin üzerinden geçirilmek istenen yüksek gerilim hattına karşı direnişlerini sürdürmek olduğunu kaydetti. Basın açıklamasında vatandaşların kendi topraklarında yaşlanmak istedikleri belirtilerek, "Kendi topraklarımızda yaşama hakkımızı kimse elimizden alamaz. Buna kimsenin hakkı yoktur. Biz yüksek gerilim hattının köyümüzün üzerinden geçmemesi için elimizden gelen bütün imkanları kullanacağız ve buna kararlıyız. Şu anda sesimizi duyan herkesin de desteklerini bekliyoruz. Bölgemiz sanayi bölgesi. Zaten yeterince yaşam alanımız yok oldu. Son zamanlarda yeterince insan kanser olarak vefat etti. Biz yakınlarımızın ve kendimizin sonunun böyle olmasını istemiyoruz. Bizler köyümüzde yaşamak istiyoruz. Fakat kanser, lösemi ya da kısırlık gibi hastalıklarla değil, sağlıklı bir şekilde yaşamak istiyoruz. Dünyaya sağlıklı bireyler getirmek istiyoruz. Köyümüze yüksek gerilim hattı çekerek bu hakkı elimizden alamazsınız" denildi.

Termik santral kurulmasının bölgenin sanayisi açısından önemli yatırım olduğu kaydedilen açıklamada, "Fakat hiçbir yatırım hiçbir kazanç insan sağlığından önemli değildir. Termik Santral kurulması için, yüksek gerilim hattının köyümüzün üzerinden geçmesi için ön ayak olan herkes bu kadar insanın sağlığı ile oynamış ve onların yaşama hakkını hiçe saymıştır. Biz bunu kabul etmiyoruz. Geçmişimizi geleceğimize taşımak, ülkemize faydalı birer bireyler olmak, yetiştirmek istiyoruz. İnsan sağlığı bu kadar basit değildir, paraya değiştirilemez" denildi.

Yürütmeyi durdurma kararı çıkana kadar eylemlerin devam edeceği belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Bu kadar insanın bir araya gelmesini, aynı görüşte olmasını hiçe sayamazsınız. İnsanların görüşlerine, isteklerine saygılı olunuz. Bu termik santralin kurulmasını durdurun. Kesinlikle izin vermiyoruz. Yaşam alanlarımızın yok edilmesine göz yumamayız. Bu elektrik dileklerinin kurulması durana kadar direnişimiz ve bu toplantılarımız devam edecektir. Kendi topraklarımızda yaşama hakkımızı elimizden almayın."

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/koylulerden-yuksek-gerilim-hatti-eylemi_109655.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!