Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İşte İzmir'in Statları!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İzmir'e yapılaması planlanan Göztepe ve Karşıyaka stadyumlarını tanıttı

yapi.com.tr
İşte İzmir'in Statları!

Bakan Kılıç, düzenlediği basın toplantısında, İzmir'in kuzey ve güneyinde iki yeni stadyuma kavuşması yönünde bir arzularının bulunduğunu, bu çerçevede yaptıkları çalışmalarda sona geldiklerini söyledi.

İzmir'e yapılacak 15'er bin seyirci kapasiteli Göztepe ve Karşıyaka stadyumları ile ilgili proje çizim süreçlerini tamamlandığını kaydeden Kılıç, "Yer konusunda oluşan tereddütler nedeniyle bir miktar zaman kaybımız var fakat önümüzdeki zaman kaybını avantaja dönüştürmeyi ve telafi etmeyi düşünüyoruz" dedi.

  • İşte İzmir'in Statları!
  • İşte İzmir'in Statları!
  • İşte İzmir'in Statları!
  • İşte İzmir'in Statları!
  • İşte İzmir'in Statları!
  • İşte İzmir'in Statları!
  • İşte İzmir'in Statları!
  • İşte İzmir'in Statları!
  • İşte İzmir'in Statları!
  • İşte İzmir'in Statları!

Kılıç, her iki stadyumun yapımıyla ilgili özellikle yer konusunda milletvekilleri ve İzmir Vakfının (İZVAK) büyük katkılar sağladığına işaret ederek, "İzmir'in beklentilerine cevap verme aşamasına geldik. Bu dakikadan itibaren artık eylemleri hızlandırma dönemi" diye konuştu.

İzmir ile ilgili düşüncelerinin iki stadyum yapmakla sınırlı olmadığını ifade eden Kılıç, kenti özellikle atletizm milli takımlarının geleceği konusunda bir olimpiyat eğitim merkezi olarak tasarladıklarını bildirdi.

"Yeni yaptığımız sponsorluk anlaşmalarında da yine İzmir'in atletizm yapısının kuvvetlendirilmesi var" diyen Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

"İzmir öncesinde 2016 sonrasında 2020 olimpiyatlarına Türkiye genelinde olimpik takımların hazırlanacağı 12 olimpiyat eğitim merkezinden biri olacak. Ayrıca atletizm branşlarındaki altyapı çalışmalarının öncelikli olarak sürdürüleceği birinci il İzmir olacak. İzmir, uzun vadede yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin ve kentteki turizm sektörünün desteği alınarak aynı zamanda spor turizmine de adım atan bir şehir haline dönüşecek."

Bir gazetecinin "Her iki stadın da yapıları aynı mı olacak" sorusuna Bakan Kılıç, şu yanıtı verdi: "Arsa durumları birbirinin aynısı değil. Mümkün olabildiğince İZVAK çalışmaları kapsamında mahallinden gelen görüşleri olabildiğince dikkate alarak lokasyonları belirlemeye dikkat ettik. Karşıyaka'daki alan biraz daha sınırlı bir alan ama Karşıyaka camiasının istediği bir alan. Göztepe'deki inşaat alanı biraz daha rahat bir alan. Dolayısıyla iki mahalde aynı projeyi uygulamak zaten mümkün değil ama her takıma aynı stadı yapmak gibi rekabeti negatif noktaya taşımanın gereği yok. Bunlar nihayetinde İzmir'in mülkü olacak."

Bakan Kılıç, Göztepe ve Karşıyaka stadyumlarının ne zaman bitirileceğine ilişkin bir soruyu ise "Kapasiteleri aynı olduğu için eş zamanlı bitirilme ihtimalleri çok yüksek. Bu yıl içinde inşatlara başlama hedefiyle hareket ediyoruz. Bu konuda karar verici değiliz. Yasal süreçler var. Ben arzu ederim ki en kısa sürede inşaatına başlanılsın. Hedefimiz 2013 yılında başlayıp en geç 2015 yılında hizmete açmak" diye cevapladı.

Göztepe ve Karşıyaka stadyumlarının bitirilmesinin ardından kentteki mevcut Alsancak ve Atatürk stadyumlarının ne olacağıyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine ise Bakan kılıç, şu an önceliklerinin bu iki stadyumu bitirmek olduğunu, daha sonra diğer konuları düşüneceklerini söyledi.

Bakan Kılıç, üç İzmir milletvekilinin de katıldığı toplantıda Göztepe ve Karşıyaka stadyumlarının projelerini basın mensuplarıyla paylaştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iste-izmirin-statlari_108981.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!