Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Krea: Asıl Sorun Sektördeki Hızlı Büyüme

‘Alışveriş Merkezleri Konferansı 2008’in ikinci gününde AVM yatırımcıları, perakendecilerin kira indirimi talepleri üzerinde durdu. Kiraların kısa vadeli bir sorun olduğunu dolayısıyla kira indiriminin sadece kısa vadede sıkıntıları çözeceğini belirten Krea Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Hakan Kodal, “Sektörün sıkıntısı çok hızlı büyümede. Bu

Radikal Gazetesi
Krea: Asıl Sorun Sektördeki Hızlı Büyüme

Soysal Danışmanlık tarafından ilki düzenlenen ‘Alışveriş Merkezleri Konferansı 2008’in ikinci gününde AVM yatırımcıları, perakendecilerin kira indirimi talepleri üzerinde durdu. Kiraların kısa vadeli bir sorun olduğunu dolayısıyla kira indiriminin sadece kısa vadede sıkıntıları çözeceğini belirten Krea Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Hakan Kodal, “Sektörün sıkıntısı çok hızlı büyümede. Bu büyüme 5-7 yılda yapılsaydı sıkıntılar bu boyuta ulaşmazdı” dedi. 

‘Kira kısa vadede sorun’

Krea Gayrimenkul İcra Başkanı Hakan Kodal alışveriş merkezlerinde (AVM) kira indiriminin bir gider kalemini ortadan kaldırmak anlamına gelmediğini söyledi. Soysal Danışmanlık tarafından Antalya’da düzenlenen Alışveriş Merkezleri Konferansı’nın ikinci gününde konuşan Kodal, “Önemli olan ciroların artmasını sağlamak. Şu anda sektör sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Kiralar kısa vadede sorun. Orta ve uzun vadede bu sıkıntı aşılacak” diye konuştu.

Kodal, şöyle devam etti: “AVM’lerdeki asıl sıkıntı çok hızlı büyüme. Bu büyüme 5-7 yılda yapılsaydı sıkıntı bu boyuta ulaşmazdı. Yaşanan kriz 2001’deki ‘ofis pazarı krizine’ benziyor. O yıllarda da ofis sayıları çok artmıştı ve bir anda bu kadar ofis yatırımı boş mu kalacak korkusuna kapılmıştık ama hiç de öyle olmadı.” AVM yatırımcıları, döviz kurundaki yükselme nedeniyle kira indirimi isteyenlerin kurun düşük olduğu dönemde seslerinin çıkmamasından da şikayet etti. AVM yatırımcıları, “Dolar 1.20’deyken kimsenin sesi çıkmıyordu. Bu nedenle alışveriş merkezi yatırımcılarının dövizden kaynaklanan milyonlarca dolarlık zararı oldu” dedi.

Torunlar Alışveriş Merkezi Koordinatörü İlham İnan Dündar, “Döviz yükseldi ama AVM’ler 2005’deki kiraları alıyor. Hepimiz zarardayız. Ama bugüne kadar sessiz kaldık. Şimdi de sesimizi çıkaramıyoruz çünkü sektörde cirolar yüzde 22 düştü. Kasım ayında da düşüş yüzde 33’e ulaşacak. Aralık ayındaki bayramla biraz işi kurtarmış olacağız” dedi

‘20 yabancı marka sırada’

Akmerkez’deki perakendecilerin yüzde 50’ye varan indirim isteklerine karşı yönetimden ‘20 yabancı marka sırada’ açıklaması geldi. Akmerkez yönetimi, yabancı birçok markanın Akmerkez’de mağaza kiralamak istediğini açıkladı. Corio İcra Kurulu Başkanı Koray Özgül de perakendecilerin yüzde 50’lik kira indirimi ve genel giderlere yönelik istekleriyle ilgili de, “Yüzde 25’lik bir indirim yaptık. Eğer anlaşma sağlanmazsa AVM’de zorluk yaşayan çıkabilir” diye konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/krea-asil-sorun-sektordeki-hizli-buyume_64915.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!