Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kremlin, 100 Milyon Dolara Antalya'da

World of Wonders oteller zinciri, Topkapı Sarayı'ndan sonra Kremlin Sarayı'nı da Antalya'ya taşıdı. 2 bin yatak kapasiteli Kremlin Palace için 100

Hürriyet



b>World of Wonders oteller zinciri, Topkapı Sarayı'ndan sonra Kremlin Sarayı'nı da Antalya'ya taşıdı. 2 bin yatak kapasiteli Kremlin Palace için 100 milyon dolar harcandı.

Topkapı Sarayı'nın birebir örneğini daha önce Antalya'da açan World of Wonders (WOW) oteller zinciri, temalı oteller konseptine bu sefer Moskova Kızıl Meydan'da bulunan Kremlin Sarayı'nı kattı. WOW'un sonraki projesi ise Beyaz Saray olacak. 874 oda ve 2 bin yatak kapasitesi olan WOW Kremlin Palace 11 ayda tamamlandı ve 100 milyon dolara mal oldu.

Kremlin Palace, orjinaline sadık kalınarak Tarih Müzesi, Büyük Kremlin Sarayı ve St. Basil Kilisesi'nden oluşuyor. Kızıl Meydan'ın giriş kapısı ‘‘Diriliş Kapısı’’ da otelin girişini oluşturuyor.

WOW Hotels Satış ve Pazarlama Kordinatörü Vadi Karatopraklı, WOW Kremlin Palace'ın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada şu anda 5 bin 500 olan yatak kapasitelerini, 2004 yılı sonunda 12 bine ve 2008 yıl sonu itibareyle de 20 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Uludağ'da açılacak bir kış oteli ve İstanbul'da açılacak biri dört biri beş yıldızlı iki otel ve sonraki temalı otel projeleri olan Beyaz Saray ile hedefledikleri yatak kapasitesine ulaşacaklarını kaydeden Karatopraklı, Topkapı Palace'ta uyguladıkları ‘‘maksimum inclusive’’ yerine Kremlin Palace'ta ‘‘royal class’’ sistemini uygulayacaklarını belirtti.

3 bin kişilik ana konferans salonu bulunan Kremlin Palace Oteli'nde, St. Basil Kilisesi'nde Ala Carte hizmet veren Rus, Türk, İtalyan ve Meksika rastoranlarının yanısıra Sushi Bar da bulunuyor. Yılın 12 ayı konuklarını 24 saat Royal Class sistemi ile ağırlayan otelde tüm odalarda internet bağlantılı interaktif televizyonlar bulunuyor.

Türkiye, Almanya, Rusya, Hollanda, İsrail ve Belçika başta olmak üzere 22 ülkeden turist aldıklarını ifade eden Karatopraklı şöyle konuştu: ‘‘Bütün ülkelerde agresif ve yoğun bir pazarlama politikası izliyoruz. Kremlin Palace'ın tanıtımlarını yurt içinde ve yurt dışında yaptık. 2 bin 600'ü yabanca 600'ü yerli olmak üzere toplam 3 bin 600 turizimci, tur operatörü ve gazeteciyi ağırlayarak birebir tanıtım yaptık. Diğer bir şirketimiz olan Bentur'la geçen yıl Türkiye'ye 100 binin üzerinde turist getirdik. Geçen yıl 14 ülkeden turist getirmiştik. Bu yıl 22 ülkeden turist getiriyoruz. Bu ülke televizyon ve gazetelerinde tanıtımlarımız devam ediyor. Müşteri memnuniyetini maksimumda tutarak, müşteri portföyümüzü artırıp 2008 yılı yatak kapasitesi hedeflerimize ulaşmak istiyoruz.’’

SIRA BEYAZ SARAY'DA

WOW'a daha sonra katılacak temalı otel projesinin 2 bin yatak kapasiteli Beyaz Saray olduğunu ifade eden Karatopraklı, odaların Oval Ofis'te olacağını ve proje dahilinde golf sahası bulunacağını belirtti.

Yedi Harikalar projesinden de bahseden Karatopraklı, ‘‘Mısır Piramitleri, Artemis Tapınağı, Babili'in Asma Bahçeleri, Apollo Heykeli ve dünyanın diğer yedi harikasının bulunduğu Yedi Harikalar'ın tamamlanası ile projeyi elit bir havaya sokacağız’’ dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kremlin-100-milyon-dolara-antalyada_4290.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!