Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Krize Rağmen Türkiye'nin Perakende Yıldızı Sönmez

ransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul ve perakende fuarı MAPIC'in onur konuğu olan Türkiye, global krize rağmen yatırımcıların ilgi odağı oldu. Türkiye'de 800 milyon euroluk projeye devam eden Hollandalı gayrimenkul yatırım şirketi Corio'nun CEO'su Gerard Groener, global krize rağmen uzun vadede Türkiye'nin cazibesinin

Referans Gazetesi
Krize Rağmen Türkiye'nin Perakende Yıldızı Sönmez

/P>

Genç nüfus Avrupa'nın dikkatini çekiyor

Dünyanın önde gelen ticari gayrimenkul hizmetleri şirketi Cushman&Wakefield'in ortaklarından Boris Van Haare Heijmeijer de Türkiye'nin genç nüfusu ile hızlı büyüyen bir pazar olarak Avrupalı yatırımcıların ve perakendecilerin dikkatini çektiğini söyledi. Türkiye'nin hâlâ çok popüler bir pazar olduğunu vurgulayan Heijmeijer, "Türkiye'deki 81 ilin sdece 35'inde alışveriş merkezi var. Bu çok ciddi bir potansiyeli gösteriyor. Dünyanın önde gelen yaygın markaları, lüks markalar ve elektronik markaları Türkiye'ye hâlâ ilgi gösteriyor" dedi. Türkiye'de son günlerde perakendeciler ve alışveriş merkezleri arasında yaşanan gelişmeleri de yakından takip ettiğini vurgulayan Heijmeijer, "Bir gecede döviz yüzde 40 değer kazanmış. Bu da perakendecileri zorluyor. Kesinlikle anlaşılır bir şey. Elbette bir çözüm üretilmeli ama bu her iki tarafı da memnun etmeli" diye konuştu.

AVM'lerde sabit kur çözüm değil

Corio CEO'su Gerard Groener, perakendecilerin kur sabitlemesi veya kira indirimi gibi taleplerle ilgili olarak ise şu değerlendirmeyi yaptı: "Türkiye'de perakendecilerden gelen talepleri görmemek mümkün değil. Ancak biz jenerik (genel) çözümlere inanmıyoruz. Lokal çözümlere inanıyoruz. YTL, euro ve dolar karşısında geriliyor. Uzun bir süre YTL değerliydi. Bu, Türk perakenciler için bir avantajdı. O zaman kimse kur sabitlemeyi önermiyordu. Çözümler günlük olmamalı, iki tarafı da memnun etmeli."
    
Corio'nun Akmerkez'i alması bir milattır

Rönesans İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Hollandalı Corio'nun Akmerkez'i satın almasının Türkiye'de bir milat olduğunu belirtti. Ilıcak, "Corio'nun pazara girmesinin ardından Türkiye, yabancı gayrimenkul yatırımcılarının ilgisini çekmeye başladı. Kriz döneminde Türkiye'nin avantajı finansal sisteminin güçlü olması, 2001'de tecrübe kazanması" dedi. Türkiye'de AVM arzında aşırılık yaşanmasından yakınan Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz ise "Yatırımclar şehri yeterince incelemeden yatırımlara soyunuyor. Küçük şehirlerde birden fazla alışveriş merkezi açılmamalı" dedi.
    
Türk motifleri ilgi gördü döner kuyruğu oldu
    
71 ülkeden 2500 şirketin ve binden fazla ticari gayrimenkul projesinin katıldığı gayrimenkul ve perakende fuarı MAPIC'in açılış partisi Rönesans İnşaat sponsorluğunda yapıldı. Yaklaşık 2500 kişinin katıldığı ve Türkiye motiflerinin yansıtıldığı gece büyük ilgi gördü. Türkiye'nin onur konuğu olduğu fuarı Türkiye'den 200'ü aşkın profesyonel izledi. Rönesans Yatırım, Kiler GYO, Torunlar İnşaat, Multi Turk Mall, Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) gibi Türk şirketlerinin katıldığı fuarda Türkiye'deki 15 yeni alışveriş merkezi projesi sergilendi.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/krize-ragmen-turkiyenin-perakende-yildizi-sonmez_64760.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!