Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Konteyner Kentte Yangın
BÖLÜM SPONSORU

Krizin Birinci Yılında Sanayicinin Gündeminde Yatırım Yok

Kriz nedeniyle 2008’de yoğun şekilde hissedilen yatırım eğilimindeki kırılma, bu ay daha da belirginleşti. Yatırım harcamalarını kısacağını bildirenlerin oranı yüzde 28.9’dan yüzde 37.5’e çıktı. Talep daralması ise sanayicinin en büyük kabusu. Eylül 2009’da talep yetersizliğini dile getiren işyerlerinin toplam üretimdeki payı yüzde 43.7’den yüzde

Taraf Gazetesi
Krizin Birinci Yılında Sanayicinin Gündeminde Yatırım Yok

Kriz nedeniyle 2008’de yoğun şekilde hissedilen yatırım eğilimindeki kırılma, bu ay daha da belirginleşti. Yatırım harcamalarını kısacağını bildirenlerin oranı yüzde 28.9’dan yüzde 37.5’e çıktı. Talep daralması ise sanayicinin en büyük kabusu. Eylül 2009’da talep yetersizliğini dile getiren işyerlerinin toplam üretimdeki payı yüzde 43.7’den yüzde 57’ye yükseldi.

2008 ve 2009 eylül ayları karşılaştırıldığında, sanayinin üretim hacminin arttığı, stokların gerilemeye başladığı, canlandırma paketlerinin etkisiyle toplam satış miktarını arttırdığı ancak, krizin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Türkiye’de reel sektörün yatırıma hâlâ çekimser yaklaştığı görüldü. Yaşanan olumsuz sürecin etkisiyle sabit sermaye yatırım harcamaları endeksi 90.7’den 77.6’ya geriledi.

Hükümetin açıkladığı canlandırma paketlerinin etkisiyle son üç ayda alınan toplam sipariş miktarının geçen yıla göre arttığını söyleyenlerin oranında da yükseliş gözlendi. Son üç ayda alınan siparişlerinin arttığını bildiren işyerlerinin oranı yüzde 21.5’ten yüzde 33.8’e yükselirken, azaldığını bildirenlerin oranı yüzde 37’den yüzde 28’e geriledi. Reel sektör, ay sonunda bitecek vergi indirimlerinin, siparişleri etkileyeceği noktasında birleşti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/krizin-birinci-yilinda-sanayicinin-gundeminde-yatirim-yok_72781.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!