Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Küçük Yaya Alttan, Büyük Yaya Üstten

Adana'nın ortasından geçen D-400 karayolundaki yaya geçidi, 'Burada çok kaza oluyor' diyen Büyükşehir Belediyesi'nce kapatıldı. Ama refüjdeki demirleri kıran veya üzerinden atlayan yayalar 'artık olmayan yaya geçidini' kullanmayı sürdürüyor!

Radikal Gazetesi
Küçük Yaya Alttan, Büyük Yaya Üstten

dana'nın ortasından geçen D-400 karayolundaki yaya geçidi, 'Burada çok kaza oluyor' diyen Büyükşehir Belediyesi'nce kapatıldı. Ama refüjdeki demirleri kıran veya üzerinden atlayan yayalar 'artık olmayan yaya geçidini' kullanmayı sürdürüyor! Abdürrahim Gizer İlköğretim Okulu'nun yakınındaki geçit üç ay önce halk ve esnafın eylemlerine rağmen kapanmış, hatta bir esnaf döner bıçağıyla yolu kapatıp kendini yakmaya kalkmıştı.

Protestolar sonuç vermeyince 250 metre aşağıdaki trafik ışığına yürümek istemeyen yayalar, korkuluk demirlerinden birini kırarak çocukların geçeceği kadar boşluk açtı. Yetişkinlerse atletik bir çare üreterek demirlerin üzerinden atlayıp hızla geçen otomobillerin arasından koşturmaya başladı. Belediye yetkilileri, "Yakındaki Türkkuşu Kavşağı'nda trafik lambaları var. Kapatılan yerse kontrolsüzdü, kazalar oluyordu. Can güvenliği için bu uygulamayı getirdik" derken yayalar "Biz de tehlikeli olduğunu biliyoruz ama mesafe kısa. Geçidin kapanması kazalara karşı iyi. Ama üst veya altgeçit yapılmaması büyük ihmal. Herhalde belediye birkaç insan öldükten sonra görevinin bilincine varır" diyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kucuk-yaya-alttan-buyuk-yaya-ustten_49265.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!