Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Küçükçekmece Sivil Toplum Kuruluşları İnsiyatifi'nden Ayazmalılara Destek

Küçükçekmece Sivil Toplum Kuruluşları İnsiyatifi, Küçükçekmece Ayazma'da yapılan yıkımlar üzerine yazılı bir açıklama yaparak, "Verilen sözlerin takipçisi olacağımızı, insanların oyalanmasına izin vermeyeceğimizi, her olumlu uygulamada da uygulamayı yapan kim olursa olsun yanında olacağımızı duyuruyoruz" dedi.

yapi.com.tr



Foto: Milliyet Gazetesi

Küçükçekmece Sivil Toplum Kuruluşları İnsiyatifi: "Belediye başkanı tarafından kendilerine yazılı yada kamuoyu önünde barınma sorunlarının çözüldüğüne dair resmi bir açıklama yapılmadıkça aileler Ayazmadan ayrılmayacaklardır".

Küçükçekmece Sivil Toplum Kuruluşları İnsiyatifi, Küçükçekmece Ayazma'da yapılan yıkımlar üzerine yazılı bir açıklama yaparak, "Verilen sözlerin takipçisi olacağımızı, insanların oyalanmasına izin vermeyeceğimizi, her olumlu uygulamada da uygulamayı yapan kim olursa olsun yanında olacağımızı duyuruyoruz" dedi. İnsiyatifin, yaklaşık üç haftadır İkitelli-Ayazma Mevkiinde barakalarda yaşamlarını sürdüren ailelerin barınma sorunlarının çözümü için imza toplamakta olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, "13.11.2008 itibarıyla sabah saatlerinde belediye ekipleri, Ayazma'da yaşayanların kullanmak zorunda kaldıkları derme çatma barakaları yıkmaya gelmişlerdir. Soğukta ve yağmur altında o barakalarda yaşamak zorunda kalanların barakaları da yıkılmıştır. Kadın erkek çoluk çocuk 100 kişi tam anlamıyla ayazda bırakılmıştır" deniliyor.

Küçükçekmece Sivil Toplum Kuruluşları İnsiyatifi açıklamasının devamı şöyle:

"Gerek yıkım sırasında gerekse de yıkım sonrasında Ayazma'da yaşayan aileler, Ayazma dostları ve K.çekmece Sivil İnisiyatifi olarak bizlerin yetkililere durumu anlatma, vicdan-adalet ve hakkaniyete çağıran görüşme taleplerimiz sürmüştür. Özellikle Ayazma dostlarının büyük katkısı ile Belediye Başkanımızla, yıkım sonrasında yapılan görüşme şimdilik olumlu sonuçlanmıştır.

Bu görüşme sonucu Belediye Başkanı, ailelere bir yıl boyunca aylık 400 Ytl kira yardımı ve sonrasında, Pazartesi günü Ankara'da Başbakanla yapacağı görüşmeye göre, yakın çevrede inşaatı tamamlanacak sosyal konutlardan satın almalarının sağlanacağını ifade etmiştir.

Ayazmalılar, bir taraftan yıkıntıların üzerinde Küçükçekmeceli komşularının dayanışmalarıyla hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Bir taraftan da kiralık ev bakmaya başladılar. Belediye başkanı tarafından kendilerine yazılı yada kamuoyu önünde barınma sorunlarının çözüldüğüne dair resmi bir açıklama yapılmadıkça aileler Ayazmadan ayrılmayacaklardır. Belediye başkanımızın Ankara dönüşü getireceği iyi haberleri, Ayazmalılara tüm kamuoyu ve basın önünde açıklayacağı günü beklemektedirler.

Belediye başkanımızın Ankara dönüşü getireceği, kalıcı konut sorununun çözülmesini sağlayacak çözümün kamuoyu önünde açıklanmasına ya da ailelerle yapılacak kalıcı konut sözleşmelerine kadar Ayazma dayanışması imza kampanyamız devam edecektir".

İnsiyatif ile iletişim kurmak için, Yuksel Mercan: (0532) 582 71 50

Detaylı bilgi almak için tıklayın

http://www.yapi.com.tr/haberler/kucukcekmece-sivil-toplum-kuruluslari-insiyatifinden-ayazmalilara-destek_64663.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!