Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kuzey Deniz Ülkeleri Enerjide İşbirliği Yaptı

Kuzey Denizi'ne sınırı olan 9 ülke, enerji bağımlılığını azaltmak ve denizlerde rüzgar enerjisi üretimini geliştirmek için siyasi deklarasyon ve eylem planı imzaladı.

yapi.com.tr/AA
Kuzey Deniz Ülkeleri Enerjide İşbirliği Yaptı

Lüksemburg’da gerçekleştirilen ve 28 AB üyesi ülkenin ilgili bakanlarını bir araya getiren, Ulaştırma, Telekomünikasyon ve Enerji Konseyi’nde, Kuzey Denizi ülkelerinden Almanya, Belçika, Fransa, Danimarka, Hollanda, Lüksemburg, İrlanda, Norveç ve İsveç, bölgenin enerji işbirliğini güçlendirmeye yönelik siyasi deklarasyon ve eylem planına imza koydu.

Kuzey Denizi ülkeleri, denizlerde rüzgar enerjisi üretiminin geliştirilmesini ve böylece sürdürülebilir, güvenli ve makul fiyatlı enerji arzı sağlanmasını amaçlıyor. Anlaşmayla, elektrik şebekelerinin birbirine bağlanması, karşılıklı olarak daha fazla enerji ticareti yapılması ve enerji piyasalarının entegrasyonu da hedefleniyor.

AB Komisyonu'nun Enerji Birliği'nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, imza töreninde, "Bugünkü deklarasyon, Enerji Birliği yönünde önemli bir adım. Yakın bölgesel işbirliği ve enerji kaynaklarının bir araya getirilmesi, Kuzey Denizi'ndeki kaynakların düşük maliyete tam potansiyelini ortaya çıkartmak için çok önemli." diye konuştu.

Siyasi deklarasyona göre, 9 ülkenin enerji işbirliği 4 ana alanda yoğunlaşacak. Saha planlaması ile denizdeki sınırlı alanlar optimal değerlendirilecek. Bununla beraber veri paylaşımı, çevre etkilerine karlı ortak yaklaşım ve izin prosedürlerinin koordine edilmesi sağlanacak.

Elektrik şebekeleri, geniş deniz rüzgar santrallerini kaldırabilecek şekilde geliştirilecek. Piyasalar elektriğin gerektiği bölgelere iletimine imkan verecek. Şebeke planlamaları koordineli olarak yapılacak.

İşbirliğine gelecekte katılacak ülkeler de denizlere rüzgar yatırımları konusunda bilgi paylaşımında bulunacak. Bu şekilde yatırımların planlanması, destek mekanizmalarının düzenlenmesi ve ortak projelerin mobilize edilmesi imkanı sağlanacak.

ETİKETLER: enerji
http://www.yapi.com.tr/haberler/kuzey-deniz-ulkeleri-enerjide-isbirligi-yapti_145057.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!